Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Destici'den ortak açıklama

CHP Kemal Kılıçdaroğlu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşme sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet adına 5 adet soru sordum, Cevap istedim. Hakaret yok sorularımda, suçlama da yok" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve heyeti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’ne gelerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, PKK'nın Gara katliamına değindi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Bölücü terör örgütünü hep beraber kınamalıyız. Bölücü terör örgütüne karşı söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Biz bir terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz. Tüm terör örgütlerine karşıyız.

Sayın Erdoğan’ın beni eleştirmesi onun açısından anlayışla karşılanabilir. Ama ben kimseye kötü söz söyledim mi, hayır. Talimatı kim verdi? Millet adına 5 adet soru sordum, bu sorulardan neden bu kadar alındılar. 5 sorunun cevabını bekliyorum. Hakaret yok sorularımda, suçlama da yok. Zaten cevabı millete verecek. İster Erdoğan verir ister onun yetkilendirdiği birisi verir. Bu soruların yanıtını bulamadığım için cevabını bekliyorum.

Sorumluluğu devlete atıyor. Peki devleti yöneten kim? Kısır tartışmaların içine girmeye gerek yok. Burada ciddi bir başarısızlık vardır. Bunu dillendiren de Sayın Erdoğan’dır.

5 buçuk 6 yıldır bunlar ellerinde. Çıksın anlatsınlar. Bölücü terör örgütü tutuyor ellerinde. Siz İstanbul seçimlerinde gittiniz bölücü terör örgütü başından mektup aldınız. Neden aynı kişiden 13 kişiyi bırakın diye bir çağrı mektubu istemiyorsunuz?

Ne yaparlarsa yapsınlar şehitlerimizi hakkını ve hukukunu hayatımın sonuna kadar savunacağım. "

DESTİCİ: ASIL HEDEF ALINMASI GEREKEN TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise şunları ifade etti: 

"Bu sürecin başlayabilmesi için siyasi ortamın yumuşaması lazım. Meclis'teki bütün partilerin katılımıyla ortak bir siyasi partiler yasası hazırlanarak bu gerçekleştirilebilir.  Biz geçtiğimiz hafta İYİ Parti ve daha sonra Demokrat Parti'yi ziyaret ettik. Görüşlerimizi orada da belirttik. Biz CHP'nin sürece katkısını çok önemsiyoruz.

Terörle mücadele hepimizin ortak meselesi. Bu meselede en önemli sorumluluğumuz bir siyasetçi olarak bir ve beraber hareket etmektir. Asıl hedef alınması gereken evlatlarımızı kahpece öldüren terör örgütüdür. Kınanması gereken PKK’dır. Bu üzüntülü hadisede bile gördük ki PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP bunu kınamaktan geri durdu. Bazen ağzımızdan sehven bazı ifadeler çıkabilir bunun peşine düşüldüğü zaman bizim aleyhimize de kullanılabilir.

O yüzden burada daha hassas davranmak gerekir. Birbirimizi suçlamak yerine bir milletçe terörle mücadele nasıl veririz bunu konuşmak lazım. Terörün finansının kesilmesi ki; burada hemfikiriz. Terörle mücadele konusunda terörü destekleyenler neredeyse bununla mücadele edilmesi gerekiyor. Biz BBP olarak bu konudaki duruşumuz çok açık. Aynı şekilde Cumhur İttifakı’ndaki konumumuzu da koruyoruz."

son dakika Son dakika haberi Kemal Kılıçdaroğlu mustafa destici CHP BBP