Kayseri Valisi Günaydın'dan depremle ilgili açıklama

Kayseri Deprem Son depremler

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 03:02'de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, bazı evlerde çatlaklar oluştu. Kayseri Valisi, kentteki durumla ilgili açıklama yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan verilere göre; saat 03:02'de merkez üssü Sarıoğlan'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Derinliği 18.22 kilometre olarak ölçülen deprem, çevre ilçelerden de hissedildi. 

İlçede paniğe neden olan depremde bazı evlerde çatlaklar oluştu. Depremde ölen ya da yaralanan olmadı. Ekipler gece boyu ilçede çalışma yürüttü.

"HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK"

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da ilçede incelemelerde bulundu. 

Vali Günaydın, "Depremin meydana geldiği andan itibaren gerek AFAD ekiplerimiz gerek jandarmamız gerekse de emniyet ekiplerimizin tamamı sahadaydı. Vatandaşlarımızın şu ana kadar ilgili kurumlara ilettiği herhangi bir olumsuzluk yok. Jandarmamız köylerimizde muhtarlarımızla temas halindeler. Muhtarlarımızın bizlere ilettiği herhangi bir olumsuzluk yok. Havanın aydınlanmasıyla ekiplerimiz yeniden sahada bulunuyorlar. Şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti olmadı" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Çok şükür can kaybı söz konusu değil. Belki uyarıcı mantık içinde davranıp, bundan sonra daha dikkatli, alınması gereken önlemler varsa onları bir kez daha gözden geçirme yönünde gayret göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR O ANLARI ANLATTI

Yaşanan deprem sonrası Sarıoğlan ilçesinde sokağa çıkan Sinan Karaerik, "Gece panik olarak kalktık. Kaldığımız misafirhanede bir arkadaş bağırıyordu. 'Herkes kalksın' diyordu. Böyle bir sallantıyı hiç görmedim. Herkes dışarı çıkmıştı. Bende arkadaşımı aradım. Ben Tomarzalıyım. Eşimi aradım. Kendisi Tomarza'da bir şey olmadığını söyledi. Deprem Sarıoğlan ilçesinde olmuş" ifadelerini kullandı.

İlçede yaşayan Metin Aka ise, "Deprem sırasında televizyona bakıyordum. Şiddetli bir deprem oldu. Tavana baktığımda avize gidip geliyordu. Oturduğum kanepede sallandı. Hemen dışarı çıktım. Diğer komşulara baktım herkesin ışıkları yanıyordu. Allah'ım bizleri korusun. Kendi evimin etrafını dolandım. Herhangi bir maddi hasar görmedim. Tabi gece olduğu için gündüz tekrar kontrol edeceğim" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Kayseri deprem son depremler kayseri deprem deprem haberleri Kayseri haberleri