Kayseri'de otobüsçü esnafından 'fiyat' eylemi

Kayseri

Kayseri'de özel halk otobüsü işletmecileri hak edişlerinin ödenmemesine ve kilometre ücretlerinin düşürülmesine tepki gösterdi.

Kayseri’de halk otobüsçüleri hak edişlerini alamadıkları ve kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı.

Belediye önünde eylem yapan esnaf, kilometre ücretlerinin 6.24 liradan 5.84’e düşürüldüğünü ifade ederek, mağdur olduklarını söyledi.

Pandemi sürecinde kendilerine sürekli sözler verilmesine rağmen, belediyenin “bütçemiz yok” diyerek kilometre fiyatlarını düşürdüğünü belirten esnaf, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüşmek istese de bu talepleri kabul edilmedi.

"ZARAR EDİYORUZ"

Polislerin de geniş güvenlik önlemleri aldığı belediye binası önünde oturma eylemi yapan esnaf, mağduriyetlerini şu şekilde dile getirdi:

“Belediye başkanı bizimle görüşmek istemiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Kimse esnafı düşünmüyor. Zarar ediyoruz. Bu kadar polis nedir? İnsan vatandaşından korkar mı?”

Yaşanan olayın ardından otobüs işletmecileri adına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ile görüşme yapıldı. Belediye binası önüne gelen Otobüsçü Esnaf Odası Başkanı Hayrullah Şahin de esnaflara seslenerek eylemlerini sonlandırmalarını istedi.

Esnaflar Şahin’e “Sorunlarımızın giderileceğine söz veriyorsan gidelim” yanıtını verdi. Şahin'in söz vermesinin ardından esnaf grubu belediye önünden ayrıldı. 

Kaynak: İHA

Kayseri OTOBÜS özel halk otobüsü eylem