Kar yağışı İstanbul sınırında! Sürücüler zor anlar yaşadı

İstanbul Bolu Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu

Türkiye geneli Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Bolu’da da yüksek kesimlerde gün boyunca etkili olan sağanak yağış yerini kar yağışına bıraktı. Sisin de etkili olduğu Bolu Dağı’nda sürücüler ilerlemekte güçlük yaşadı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle özellikle İstanbul'da sıcaklıklarda ani bir düşüş yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalara göre soğuk ve yağışlı havanın salı günü Anadolu'da kar yağışlarına neden olacak. Özellikle Bolu, Kırşehir, Niğde, Sivas, Kastamonu, Erzurum, Bayburt, Kars ve Ağrı'da kar yağış görülecek.

Ve beklenen kar yağışı İstanbul sınırına dayandı. Bolu’da, sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde etkili olan sağanak yağış ve yoğun sis yerini kar yağışına bıraktı.

Özellikle, D-100 karayolu Bolu Dağı kesimi Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgesinde etkili olan sis ve kar yağışı sebebiyle sürücüler zor anlar yaşadı.

kar yağışı

Sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğü Bolu Dağı’nda sürücüler takip mesafelerini korumaları ve hız yapmamaları konusunda ışıklı tabelalar ve polis ekipleri tarafından uyarıldı.

Kaynak: İHA

Soğuk hava dalgası kar yağışı Bolu İstanbul