Soğuk ve yağışlı hava ne zaman bitecek? Meteoroloji açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Soğuk ve yağışlı hava ne zaman bitecek? Meteoroloji açıkladı

Türkiye, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklığı 10 ila 15 derece azaldı, bazı bölgelerde kar bekleniyor. Sıcaklık, perşembeden itibaren yeniden yükselişe geçecek.

Türkiye geneli Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Özellikle iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığı yaklaşık 10 derece azaldı.

Yurt geneli parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Muş, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yağmur yağışı görülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM), haftalık hava tahminine göre yağışlar perşembe gününe kadar devam edecek. 

Ülke genelinde mevsim normalleri altına düşen hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, "Perşembe gününe kadar hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredecek. Özellikle Karadeniz'in iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun doğusunda, Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar bekleniyor" dedi.

TRT Haber'in aktardığına göre; haftaya yağışla başlayan İstanbul'da hava kademeli olarak ısınacak.

İstanbul'da yağışlı havanın yarın da etkili olacağını aktaran Tekin, çarşamba ve perşembe günü yağış beklenmediğini, sıcaklığın da 13 ila 16 arasında seyredeceğini vurguladı.

ANKARA'DA HAVA SOĞUK VE YAĞMURLU

Ankara'da parçalı çok bulutlu bir hava hakim olacak, aralıklarla yağmur bekleniyor.

Başkent'te çarşamba günü yağmur ve yükseklerde karla karışık yağmurun beklendiğini söyleyen Tekin, perşembe günü ise havanın açacağını aktardı.

İzmir'de ise önümüzdeki 3 gün boyunca yağış beklenmiyor, kentte parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklık ise 18 ila 22 dereceleri arasında seyredecek.

 

Kaynak: Haber Global TV

türkiye soğuk ve yağışlı hava sıcaklık