Kapağını korkarak açmaktan bıkanlar buraya! Düdüklü tencerenin patlamasını önlemek için bu yöntemi deneyin
Daha çok nohut, fasulye ya da et yemekleri için kullanılan düdüklü tencereler yemeklerimizin daha yumuşak ve lezzetli pişmesine yardımcı olur. Ancak düdüklü tencereler içerisinde biriken gaz basıncı nedeniyle hava patlamasına yol açabilir.
Düdüklü tencereler diğer tencere çeşitleri gibi buharlaşan suyun tamamını dışarı atmadığı için içeride kalan yemek suyu yemeğin hem daha yumuşak hale gelmesine yardımcı olur hem de lezzetini korur. Ancak bu süreçte içeride biriken gazın patlama riski de tehlike arz etmektedir. Düdüklü tencerenin patlamasını önlemek için bazı yöntemlere başvurmak gerekiyor.
Düdüklü tencerelerin patlama riskini düşürmek için içerisine konulan malzeme miktarının aşılmaması önemlidir. maksimum seviyenin üzerine çıkmadan ve hatta belirli bir miktar altında kalarak patlama riskini düşürebilirsiniz.
Aynı zamanda düdüklü tencerelerin basınç valfinin sürekli olarak temizlenmesi ve sağlamlaştırılması da önemlidir. Tencerenin kapak contasını doğru şekilde yerleştirdiğinizden emin olmak da oldukça önemlidir. Bir diğer ipucu ise düdüklü tencerede yemek pişirirken uzun süre yüksek ateşte bırakmamaya özen göstermektir.