Kapağını korkarak açmaktan bıkanlar buraya! Düdüklü tencerenin patlamasını önlemek için bu yöntemi deneyin
Daha çok nohut, fasulye ya da et yemekleri için kullanılan düdüklü tencereler yemeklerimizin daha yumuşak ve lezzetli pişmesine yardımcı olur. Ancak düdüklü tencereler içerisinde biriken gaz basıncı nedeniyle hava patlamasına yol açabilir.
Düdüklü tencere hemen her mutfakta bulunan mutfak aletidir. Basın ile yemek pişirmeyi kolaylaştıran, yemekleri yumuşatan ve besinlerin daha lezzetli kalmasına yardımcı olan düdüklü tencereler her ne kadar yemek pişirmeye yardımcı oluşları ile tercihe dilse de ne yazık ki bazı riskler barındırıyor.
Düdüklü tencerelerin içerisinde sıkışan gaz yüksek basınca neden olabiliyor. Bu durum ise düdüklü tencerenin kapağının açılması ile birlikte tek seferde yüksek miktarda gaz patlayarak dışarı atılır. bu gaz patlaması cildimizde kalıcı yanık hasarı oluşturabilecek kadar yükse olabiliyor. Bu nedenle düdüklü tencerenin patlamaması için bazı püf noktaları öğrenmek gerek. İşte düdüklü tencerenin patlamamasını sağlamanın püf noktası: