Kampüsteki tartışma bitmiyor

Eğitim İstanbul Üniversitesi Gündem haberleri Yaşam Haberleri Bilim Haberleri Kültür Sanat haberleri ÖZEL HABERLER Türkiye
Kampüsteki tartışma bitmiyor

İstanbul Üniversitesi’nin tüm kampüslerinin herkese ziyarete açılması tartışma başlatırken, karara İBB Bağımsız adayı Taylan Yıldız'dan itiraz geldi. Yıldız, "Bu karara itiraz ediyorum. Kampüsler öğrencilerin fikirlerini ifade ettikleri sosyalleştikleri yaşam alanlarıdır" dedi.

İstanbul Üniversitesi rektörlüğünün, kampüs kapılarını herkesin ziyaretine açtığını duyurması  tartışma yarattı. İstanbul Üniversitesi yönetimi, Beyazıt'taki ana kampüs ile Laleli, Horhor, Avcılar, Çapa, Şişli, Kadıköy, Bahçeköy, Bakırköy ve Büyükçekmece'deki kampüsleri hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açarken, ortaya ilginç görüntüler çıktı. Öğrenci dernekleri ise, sosyal medyada #iümüzedeğilokul etiketiyle kararı eleştirirken, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ise tartışmalar üzerine "Üniversitenin kapısı parmaklıklarla kapalı olamaz. Bu acı bir şeydir. Üniversite, öğrencilerini nasıl böyle bir imajla karşılar? 28 Şubatlar'dan kalan o kötü izlerin, karanlık günlerin ülkemize yakışmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kampüsteki tartışma bitmiyor - Resim : 1
Yıldız: "Sığınmacıların güvenlik sorununa yol açtığı günümüz İstanbulu'nda gençlerin güvenli son mekanları da ellerinden alınacaktır."

KARARI GERİ ALIN

İstanbul Üniversitesi özelinde başlayan tartışmalara son olarak İBB Bağımsız adayı Taylan Yıldız da katıldı. Yıldız, kararın geri alınması gerektiğini belirtirken, “İstanbul üniversitesi kampüsüne herkes elini kolunu sallaya sallaya girecek. Bu karara itiraz ediyorum. Kampüsler öğrencilerin fikirlerini ifade ettikleri sosyalleştikleri yaşam alanlarıdır. Bu Alanı herkese açmak kampüs hayatını yok edebilir" dedi.

Kampüsteki tartışma bitmiyor - Resim : 2
İBB Bağımsız adayı Yıldız, yanlıştan geri dönülmesi gerektiği çağrısında bulundu.

GÜVENLİK SORUNU OLUR

Yıldız, eleştirilerinin devamında İstanbul'da artan sığınmacı sorununa da dikkat çekerek,  "Sığınmacıların güvenlik sorununa yol açtığı günümüzde gençlerin güvenli son mekanları da ellerinden alınacaktır. Öğrencilerin seslerine kulak verilmeli. İstanbul Üniversitesi önemli bir eğitim yuvasıdır. Hemen bu yanlıştan geri dönün" diye konuştu. 

Kampüsteki tartışma bitmiyor - Resim : 3
Alınan karar sonrası ders sırasında bu görüntüler oluştu. 

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER TEPKİLİ

Öte yandan İstanbul Üniversitesi öğrencileri, sosyal medya platformu X'ten başlattıkları #iümüzedeğilokul etiketiyle karara tepki göstermeye devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Birliği açıklamasında ise “Demokratik üniversite talebimiz doğrultusunda bu kararın geri çekilmesi için tüm üniversite yönetimine çağrıda bulunuyoruz” denildi. 

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel