Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketinde dakika dakika son durum

Kahramanmaraş Depremi Deprem

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz'in bir bölümünde kuvvetli bir biçimde hissedildi. Ekipler kurtarma çalışmalarına devam ediyor. İşte Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Hatay'daki son gelişmeler.

Son dakika haberi... 6 Şubat Pazartesi sabahı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğündeki deprem ve öğle saatlerinde Elbistan'da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 10 ilde şiddetli bir biçimde hissedilirken, büyük bir yıkıma sebep oldu.

Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ederken, mucize haberleri de ardı ardına geliyor.

Peki, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Hatay'da sürdürülen çalışmalarda son durum ne? İşte dakika dakika deprem bölgesinde son durum...

DEPREMDE YARALANAN 47 KİŞİ İSTANBUL'DA

 Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanan 47 kişiyi taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait askeri kargo uçağı, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

TSK'ya ait askeri uçakla Adana’dan İstanbul'a getirilen yaralılar, sağlık ekiplerince sedyelerle ambulanslara alındı.

Yaralıların ambulanslara taşınması sırasında askerler de sağlık görevlilerine yardım etti.

Uçuş sırasında yaralılara 20 sağlık görevlisi ile 20 refakatçi eşlik etti.

Yaralılar kentin çeşitli noktalarındaki hastanelere kaldırıldı.

AFAD SON DURUMU AÇIKLADI

AFAD, 20 bin 318 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 88 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Ayrıca 91 bin 511 afetzedenin bölgeden diğer illere tahliye edildiği duyuruldu.

YARSELİ BARAJI'NIN PATLADIĞINA YÖNELİK İDDİA

 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Bakan Kirişci kurtarma ekiplerini ve vatandaşları panikleten Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Kirişci Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddialar ASILSIZDIR. Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir. Benzer bir dezenformasyon Atatürk Barajı ile ilgili de üretilmiş, yerinde incelemeyle kamuoyunu bilgilendirmiştik. Yarın da Hatay’daki barajlarımızı yerinde inceleyeceğim. Bu süreçte resmî kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

FUAT OKTAY'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın son açıklamaları şu şekilde:

80 bin vatandaşımız kurtarıldı ve hastanedeler. Şu an itibarıyla 1 milyon 50 bin civarında geçici barınma merkezlerinde barındırıyoruz ve temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 

190 bin vatandaşımız afet bölgesinden tahliye edildi.

Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Hasarsız olan binaları tespit edebilirsek vatandaşlarımız kendi evlerine dönebilirler. Benim binama ne oldu diyen ve öğrenmek isteyen vatandaşlarımız e-Devlet'ten öğrenebilecekler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın iletişim merkezleri olacak, internete erişimi olmayan vatandaşlarımız da oradan öğrenebilecekler. 

Defin işlemlerimizi de yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Tüm ilgili kurumlarımız yoğun bir şekilde bu işin içerisinde. Psikososyal destek sağlanmasıyla ilgili ekipler de bölgedeler. 

Bağışların AFAD bünyesinde yürütülmesi son derece önemli. 

BAKAN KOCA: CAN KAYBI 20 BİN 213'E YÜKSELDİ

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, deprem felaketinde can kaybının 20 bin 213'e yükseldiğini ifade etti. Yaralı sayısı ise 80 bin 52'ye çıktı. 

Bakan Koca, ayrıca "Kimliğini bilmediğimiz hastaların dijital fotoğraflarını eşleştirme için özel yazılıma yüklüyoruz. Önemli kısmının kimlik bilgilerine ulaşacağımızı umuyorum." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

kahramanmaraş deprem Asrın felaketi deprem son durum hatay son durum