Kağıthane'de öldürülen Filistinli iş insanının babası konuştu: Olayın siyasi boyut yok

AA
İstanbul Filistin
Kağıthane'de öldürülen Filistinli iş insanının babası konuştu: Olayın siyasi boyut yok
Fotoğraf: İHA

Kağıthane'de park halindeki araca düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden yabancı uyruklu A.A.E.Q'nun babası Bilal Abdülkadir, olayın siyasi bir boyutunun olmadığını söyledi.

Kağıthane'de park halindeki araca düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden yabancı uyruklu A.A.E.Q'nun babası Bilal Abdülkadir, olayın siyasi bir boyutunun olmadığını belirterek, "Biz İsrail Araplarındanız, Filistinliyiz, Arabız. İsrail pasaportu taşıyoruz. Türkiye'ye daima gelip gidiyoruz. Ne olduğunu bilmiyoruz. Ümidimiz, Türk polisinin en kısa sürede görevini yerine getirip canileri yakalamasıdır." dedi.

Abdülkadir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye turistik bir ziyaret amacıyla geldiklerini dile getirerek, "Oğlumu Allah verdi Allah aldı, olan oldu, oğlumu kaybettim. Yine de Allah'a hamdolsun. Bizler Allah içiniz yine Allah’a döneceğiz." diye konuştu.

Olay yerine hemen ambulans ve polisin geldiğini aktaran Abdülkadir, şöyle devam etti:

"Bizlere iyi davrandılar. Türkiye'ye bu güzel tutum ve davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Konu siyasi bir konu değil, ne olduğunu bilmiyoruz ama bizler siyasetten uzak insanlarız. Biz İsrail Araplarındanız, Filistinliyiz, Arabız. İsrail pasaportu taşıyoruz. Türkiye'ye daima gelip gidiyoruz. Ne olduğunu bilmiyoruz. Ümidimiz, Türk polisinin en kısa sürede görevini yerine getirip canileri yakalamasıdır."

Abdülkadir, Türkiye'ye turist olarak oğlunu ziyaret için geldiğini ifade ederek, "Daima Türkiye'ye gelip gidiyoruz, oğlumun karısı ve kızı da gelip gidiyorlar. Herhangi bir tehdit yoktu, bilakis Türkiye'de geziyorduk. Taksim, Fatih, Sapanca'ya gittik, memnun kaldık. Bu beklenmedik bir durum. Daha önce herhangi bir saldırı olmadı." diye konuştu.

Olayın geçmişi

Dün saat 22.20'de Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokağı'nda bir kişi, park halindeki 34 FDN 313 plakalı otomobile yönelik silahlı saldırı düzenlemiş, yabancı uyruklu A.A.E.Q (30) hayatını kaybetmişti. Arkadaşı F.M. ağır, koruma görevlisi E.K. ise ayağından yaralanmıştı. Olay yerinde susturucu takılmış tabanca ile çok sayıda boş kovan bulunmuştu.