İYİ Parti'nin aday çıkmazı: Ankara'nın kadın adayı kim? İstanbul'da 'Baş' sürprizi

Siyaset 31 Mart Yerel Seçimleri İYİ Parti Meral Akşener
İYİ Parti'nin aday çıkmazı: Ankara'nın kadın adayı kim? İstanbul'da 'Baş' sürprizi

Yerel seçimlere tek başına girecek İYİ Parti, seçime kısa süre kalmasına rağmen İstanbul ve Ankara adaylarını açıklamadı. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Akşener, İstanbul’da Buğra Kavuncu’yu istiyor ancak Kavuncu olumlu yanıt vermiş değil. Ankara’da ise Sevinç Atabay’ın adı ön planda.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Istanbul ve Ankara adaylarını çok kısa bir süre içinde açıklayacaklarını belirtti, önce Ankara ardından da İstanbul adayını duyuracaklarını söyledi. Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında tam yetki alan Genel Başkan Meral Akşener de, görüşme trafiğini hızlandırdı. Ancak Akşener hala istediği sonucu elde edebilmiş değil.

BİLGE YILMAZ ADAY OLMAK İSTEMEDİ

İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Buğra Kavuncu ve Bilge Yılmaz’ın adı ön plana çıkıyordu. Ancak Bilge Yılmaz’la Akşener’in arasının genel seçimler sonrası açıldığı hatta Yılmaz’ın ABD’ye geri döndüğü iddiaları ortaya atılmıştı. Kulislere yansıyan bilgilere göre bu gerginliğe rağmen Akşener, Buğra Kavuncu’nun adaylığa sıcak bakmaması üzerine parti içinden gelen talep doğrultusunda Bilge Yılmaz’a teklifte bulundu. Ancak Yılmaz açık bir şekilde aday olmak istemediğini genel başkana iletti.

KAVUNCU BASKIYA DİRENİYOR

Bilge Yılmaz’ın olumsuz cevabının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, rotayı yeniden Buğra Kavuncu’ya çevirdi. Daha önce red cevabı aldığı Eski İYİ Parti İstanbul İl Başkanı ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu’ya aday olması için baskı yapmaya başladı. Buğra Kavuncu ise, hem Ekrem İmamoğlu ile olan yakın ilişkisi hem de İstanbul’da İYİ Parti oylarının düşük kalacağı endişesiyle aday olmak istemedi. Ancak Akşener, Kavuncu’nun aday olması konusunda ısrarını sürdürüyor. Bu yüzden de aday ismi bir türlü açıklanmıyor.

AKŞENER’DEN BASIN ÖNÜNDE MESAJ

Buğra Kavuncu’yu adaylığa ikna etmek için yoğun çaba sarf eden Akşener, geçtiğimiz günlerde kameraların önünde de Kavuncu’ya mesaj vermişti. İyi Parti’nin Beylikdüzü Belediye Başkanı Erol Karapınar’la konuşurken Buğra Kavuncu’yu işaret eden Akşener, “Sen duracaksın artık o (İstanbul’u) gezecek” demiş, gülümseyen Kavuncu ise sessiz kalmıştı.

İYİ Parti'nin aday çıkmazı: Ankara'nın kadın adayı kim? İstanbul'da 'Baş' sürprizi - Resim : 1

AKŞENER’İN B PLANI “BAŞ" MI?

Akşener her ne kadar Buğra Kavuncu’nun aday olmasını istese de, Kavuncu’nun olumsuz tavrı karşısında alternatif adayları da var. Bu isimlerden ön planda olanlar ise BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ve İş İnsanı Saadettin Saran. Ancak Saadettin Saran'ın Fenerbahçe Başkanlığına aday olmayı düşündüğü için siyasete girmeye sıcak bakmadığı ifade ediliyor. Hüseyin Baş ise Buğra Kavuncu'dan gelen cevaba göre hareket edecek.

ANKARA’YA “SOSYAL DEMOKRAT” ADAY

İstanbul’da aday krizi yaşayan İyi Parti’de Ankara kulisleri de hareketli. Turgut Altınok ve Mansur Yavaş’la rekabet edecek bir isim arayan İyi Parti’nin “Ülkücü Aday” projesinden vazgeçtiği iddiaları gündeme gelmişti. Her ne kadar İyi Parti’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Oktay Vural’ın adı konuşulsa da Akşener’in aklındaki asıl ismin “Sosyal Demokrat” kimliğiyle ön plana çıkan Sevinç Atabay olduğu kulislere yansıdı. Akşener, uzun yıllar TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürlüğü görevinde de bulunan Sevinç Atabay’ın “Demokrat” kimliğiyle özellikle CHP tabanında karşılık bulacağını ve Ankara’yı kazanma ihtimali olduğunu düşünüyor.