İYİ Partili Yokuş'tan torba kanun tepkisi: "Sendikalar sınıflandırılarak ayrımcılığın yolu açılmak isteniyor"

İYİ Parti TBMM Gündem haberleri
İYİ Partili Yokuş'tan torba kanun tepkisi: "Sendikalar sınıflandırılarak ayrımcılığın yolu açılmak isteniyor"

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve geçtiğimiz gün Meclis Başkanlığı'na sunulan torba kanun teklifiyle, sendikaların sınıflandırılarak ayrımcılığın yolunun açılmak istendiğini söyledi.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve Meclis Başkanlığı'na sunulan torba kanun teklifi, İYİ Parti cephesinde tepkiyle karşılandı.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine yarın komisyonda başlanacağını ifade etti.

Teklifin 11. maddesiyle "devlet memurlarının üye olduğu sendikalar sınıflandırılarak ayrımcılığın yolu açılmak istendiğini" öne süren Yokuş, AK Parti'nin 20 yıl boyunca memurdan işçiye, emekliden çiftçiye, şehit yakınları ve gazilere kadar her sosyal kesime ayrımcı yasal düzenlemeler yaparak adaletten ve hukuktan uzaklaştığını iddia etti.

Yokuş, iktidarın desteğiyle kamuda yandaş sendikal yapı oluşturulduğunu; kamuda liyakatin yerini yandaşlığın aldığını savunarak, "Torba yasanın 11. maddesi ile getirilmek istenen düzenleme, kamuda iktidarla paralel bir yönetim tarzı oluşturan Memur-Sen yöneticilerinin talebidir." dedi.

Bu madde yasalaşırsa yüz binlerce memurun mağdur olacağını ve önemli hak kayıpları yaşanacağını ileri süren ve teklifin geri çekilmesini isteyen Yokuş, "İYİ Parti Grubu olarak bu garabet yasa teklifinin komisyondan ve Genel Kuruldan geçmemesi için her türlü çabayı göstereceğiz. Tüm milletvekillerimizi göreve davet ediyorum." diye konuştu.

 

Kaynak: AA

Ak Parti Sendika TBMM torba kanun