İYİ Partili Fakıbaba: Akademisyenlerimiz kongrelere gidemiyor, kiralarını dahi ödeyemiyor

TBMM İYİ Parti Gündem haberleri Ekonomi haberleri
İYİ Partili Fakıbaba: Akademisyenlerimiz kongrelere gidemiyor, kiralarını dahi ödeyemiyor

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, bir araya geldiği akademisyenlerin problemlerini dile getirdi. Fakıbaba, akademisyenlerin artan maliyetler nedeniyle yurt içindeki kongrelere bile katılmadığını, kiralarını dahi ödeyemediklerini anlattı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, akademisyenlerin problemlerini gündeme taşıdı. 

Bir grup akademisyenle bir araya gelerek sorunlarını dinlediğini aktaran Fakıbaba, "Akademisyenlerimiz bırakın yurt dışı kongreleri, yurt içindeki kongrelere bile katılmadıklarını söylediler. Ankara'dan İstanbul'daki bir kongreye katılmak için 6-7 bin lira gibi bir ücret ödemek zorunda olduklarını dile getirdiler. Görüşmede kiralarını dahi ödeyemeyecek durumda olduklarını, çocukları için iyi bir gelecek kuramadıklarını gördüm." diye konuştu.

Bir akademisyenin kendisine gönderdiği mektubu okuyan Fakıbaba, Türkiye'nin, akademisyenlerine hak ettiği maaşı vermesi gerektiğini söyledi.

Fakıbaba, "Hükümet doktorların, mühendislerin ve akademisyenlerin yurt dışına göç etmelerine sessiz kaldı. İnşallah bilim insanlarının çığlıklarına duyarlı olurlar. Akademisyenlerin zam ve diğer özlük haklarını akademisyene yakışır bir şekilde düzenlenmesini, yurt dışına kaçışların önüne geçilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA

akademisyen