İYİ Parti'deki suikast girişimi ödeme konusundaki anlaşmazlıkla ortaya çıktı! Saldırının şifresi: Çocuklar denize girdi mi?

Gündem haberleri İYİ Parti
İYİ Parti'deki suikast girişimi ödeme konusundaki anlaşmazlıkla ortaya çıktı! Saldırının şifresi: Çocuklar denize girdi mi?

İYİ Parti Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'in yaralandığı silahlı saldırı olayının ardından suikast planı çıktı. Saldırı emri bir başka İYİ Partili tarafından verilirken, suikast girişiminin şifresinin ise "Çocuklar denize girdi mi?" cümlesinin olduğu ortaya çıktı.

İYİ Parti Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen 31 Ocak tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralanırken olayın altında suikast girişimi çıktı. Suikast emrini ise bir başka İYİ Partili isim verdi. 

Ergen'in bacağından yaralandığı saldırının detaylarını Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde aktaran Gazeteci İsmail Saymaz, Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak isteyen İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ayşen Kurt'un adaylığına İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'in karşı çıktığını ve bu yüzden aralarında husumet başladığını iddia etti.

Hüseyin Ergen, Ayşen Kurt için sosyal medyada ağır ifadeler kullanınca Kurt'un eşi Yahya Kurt devreye girdi. Ergen'i öldürtmeye karar veren Kurt, azmettirici olarak Ahmet Çelik ile görüştü.

Çelik, "İlçe başkanı olduğu için olay başka yere çekilebilir" uyarısında bulununca iddiaya göre Kurt, Ergen'in görevden alınmasını sağladı.

20 MİLYON TL'YE ANLAŞTILAR

Ergen, ilçe başkanlığından alındıktan sonra Yahya Kurt, Çelik'i arayarak "Görevden aldırdık. Gel görüşelim" dedi. İki isim otelde buluşarak 20 Milyon TL'ye anlaşırken, daha sonra Çelik 3 çocuk babası olan Ergen'i öldürmek yerine ayaklarına sıkılmasına karar verdi.

ŞİFRE "ÇOCUKLAR DENİZE GİRDİ Mİ?"

Bir an önce sonuç alınmasını isteyen Yahya Kurt, Çelik'i arayıp "Çocuklar denize girdi mi?" diye sordu. Bu soru Ergen'in vurulup vurulmadığıyla ilgili bir şifreydi.

Çelik saldırı olmadığında "Hava soğuk, çocuklar denize giremez" yanıtını veriyordu.

31 Ocak'ta ise söz konusu saldırı gerçekleşti, Ergen evinin önünde ayağından vuruldu.

Bunun üzerinde 20 milyon TL'nin yarısı olan 10 milyon TL üzerinden anlaşıldı.

Çelik ile Kurt arasında ödeme konusunda ise sorun çıktı. Çelik, karakola gidip ihbarda bulundu.

Tetikçi Oğuz, Çelik ve Yahya Kurt cezaevine gönderilirken, Ayşen Kurt'un yurtdışına kaçtığı belirtiliyor.