İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu kimdir?

İstanbul/haberglobal.com.tr
Buğra Kavuncu İYİ Parti İBB İstanbul Kimdir 31 Mart Yerel Seçimleri
İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu kimdir?

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Buğra Kavuncu merak ediliyor. Peki, Buğra Kavuncu kimdir? Buğra Kavuncu kaç yaşında?

31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. İYİ Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Buğra Kavuncu bu noktada araştırma konusu olmuş durumda. İşte Buğra Kavuncu hakkında merak edilenler ile birlikte Buğra Kavuncu kimdir sorunun yanıtı. 

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Tam ismiyle Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, 1973 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiş Türk siyasetçi ve iş insanıdır. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçildi. 31 Mart Yerel Seçimler'de İBB için İYİ Parti'den aday olarak gösterilmiştir.

Edmenton İlkokulunda başladığı eğitim hayatına Buğra Kavuncu, Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesi'ni tamamlayarak devam etti. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olurken, profesyonel kariyerine büyük potansiyel gördüğü Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başladı. Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi ve deneyimi sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaştı.

1997 yılında USTA LLP'yi kuran isim, yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya'daki büyümesinde önemli bir rol oynadı. 2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde sattıktan sonra, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi.

Orta Asya'da bulunduğu süre boyunca Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hâle geldi.

2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları'nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre'ye, 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye yerleşen isim, Ocak 2016'dan 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO ünvanıyla yürüttüğü kariyerine devam etti. Buradaki kurumsal kariyerinin ardından 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti'deki siyasi hayatına başladı. Orhan Kavuncu'nun oğlu, Enver Altaylı'nın yeğenidir.

İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği ve Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak gönüllü çalışmalarda bulundu. Ayrıca, TÜSİAD bünyesinde Çalışma Grubu Üyesi ünvanıyla gönüllü olarak çeşitli çalışmalarda aktif rol aldı.

BUĞRA KAVUNCU SİYASİ KARİYERİ

2018 yılında İyi Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. 2022'de İyi Parti'deki İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan isim, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi.