İtalya Başbakanı Meloni'den, Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik sürecine yönelik açıklama: Mevcut bağlamda gündemde değil

İtalya Avrupa Birliği NATO Gündem haberleri Dünya haberleri
İtalya Başbakanı Meloni'den, Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik sürecine yönelik açıklama: Mevcut bağlamda gündemde değil

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalyan basınına, “Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik süreci mevcut bağlamda gündemde değil” açıklamasını yaptı. Meloni, Erdoğan ile bir görğşme gerçekleştirmişti.

Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, kritik açıklamalar yaptı. 

İtalyan Başbakanın Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin açıklaması dikkat çekti.

İtalyan basınına konuşan Meloni, İsveç’in NATO üyeliğine yeşil Işık Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine İtalyan hükümetinin duruşunun ne olacağına ilişkin soruya, “Bence bu konu hala oldukça uzak. Bunu öncelik olarak değerlendirmeyen duruşumuzun ötesinde Avrupa Birliği içinde de çeşitli zorluklar var” ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği’nin Batı Balkanları da içeren genişleme süreci üzerinde çalıştığını kaydeden Meloni, “Türkiye’nin AB üyelik süreci mevcut bağlamda gündemde değil” açıklamasını yaptı.

Meloni, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, görüşmede Akdeniz’deki taahhütleri güçlendirmenin ortak çıkarları, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve işbirliğinin arttırılmasına ilişkin konuların ele alındığını ifade etmişti.

 

Kaynak: İHA

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Avrupa Birliği cumhurbaşkanı erdoğan