İstanbullular bu saatlere dikkat: Kuvvetli sağanak bekleniyor, dolu ve hortum riski var!

HABER MERKEZİ
İstanbul Bünyamin Sürmeli hava durumu

İstanbul için AKOM ve Meteoroloji'den yağış uyarıları geldi. Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de saat vererek İstanbul'da sıkı bir yağış olabileceğini söyledi ve dolu-hortum riskine karşı uyardı.

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul'da saat 17:00-18:00 sıralarında sıkı bir sağanak yağış geçişi beklendiğini söyledi. Sürmeli, dolu ve hortum riskinin de olduğunu belirtti.

Haber Global yayınında son tahminleri değerlendiren Sürmeli, bayram havası için beklentileri de anlattı:

"Bugün akşam saatlerinde yola çıkacaklar dikkat etmeli. Birkaç saat içinde havada hareketlilik başlıyor. Son 2 güne nazaran makul sıcaklık var. Kuzeyde bu sıcaklık azalışı var. İstanbul ve çevresinde böyle. İstanbul da bu alan içinde. Saat 17-18 itibarıyla sıkı sağanak bekliyoruz. Dolu da olabilir. Hortum riski de var. Atmosferin bu hali aldığı iki seferden birinde hortum meydana geliyor. Buna dikkat. Hortum ve dolu riski var. Bu dolu da iri taneli. Çapı 1.5 santimin üzerindeki doludan bahsediyoruz. Bu birkaç saatlik bir sistem olacak. Yağış yarın sabah erken saatlere kadar devam edecek ama bu normal sağanak olacak. Bu İstanbul'daki durum.

Başkent çevrelerinde de bugün birkaç saat içerisinde sıkı sağanak geçişleri olacak.

Bayramın ilk 3 gününde yurdun genelinde yağış beklemiyoruz. 4 günde Karadeniz'de bölgesel yağışlar gelebilecek. Şehirlerden çıkış yolunu etkileyecek yağışlar Karadeniz ve Doğu Anadolu'da, dönüş yolunu etkileyecek yağışlar ise Karadeniz ve İç Anadolu'da olacak."