İstanbul'da 'turuncu' alarm! Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

'Turuncu' alarmın verildiği İstanbul'da fırtına etkisiyle ağaçlar devrildi. Beylikdüzü'nde okulun çatısı uçtu. İstanbul Havalimanı'na iniş yapamayan uçaklar Marmara üzerinde tur atmak zorunda kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt genelinde kar yağışı uyarısı yapılırken İstanbul güne fırtına ve sağanak yağış ile başladı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için turuncu kodlu uyarı yaparken; sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat çekti. Bu yönde, vatandaşların oluşabilecek ani sel, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi tehlikelere karşı dikkatli olması istendi.

Öte yandan İstanbul Valiliği fırtına ve sağanak yağış nedeniyle yaptığı açıklamada, fırtınanın sebep olabileceği ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklar için vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulundu.

BİR UYARI DA İBB'DEN

 İBB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da halihazırda kuzeyli yönlerden aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esen rüzgârın öğle saatlerinden itibaren şiddetini arttırarak Salı (Yarın) sabah saatlerine kadar kuvvetli fırtına şeklinde (50-80km/s) etkili olması bekleniyor. 

İstanbul'da 'turuncu' alarm! Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu - Resim : 1

OKULUN ÇATISI UÇTU

Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir İlkokulu’nun çatısının bir kısmı da rüzgar nedeniyle uçtu. Çatının parçalarının uçmasının ardından olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Çatının parçalarının bahçeye uçma anı kameraya yansırken, o sırada öğrencilerin bahçede olmaması ise büyük bir faciaya engel oldu. İtfaiye ekipleri, çatının tehlikeli parçalarını kontrollü şekilde söktü. Olayın ardından bir veli ise yaşananları anlattı.

Esenler'de ise 4 katlı bir binanın çatı katından fırtına nedeniyle çatı malzemesi parçalar düştü. Düşen parçalar nedeniyle bir binadaki dairenin pencere camı kırıldı. 

UÇAKLAR RÜZGARDAN İNEMEDİ

İstanbul’da saatte 65 kilometreye kadar ulaşan rüzgar, hava ve deniz taşımacılığını olumsuz etkiliyor. Airporthaber'e göre, İstanbul Havalimanı'na inecek uçaklar hızı 45 knota kadar çıkan rüzgar nedeniyle iniş yapamazken, Marmara Bölgesi üzerinde tur atmak zorunda kaldı. Bazı uçaklarsa iniş yapmayı denedi ancak şiddetli rüzgar nedeniyle pisti pas geçmek durumunda kaldı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak uçaklarsa yaklaşık yarım saatlik gecikmelerle havalanabiliyor.

Sert rüzgar nedeniyle havalimanındaki körüklerde yırtıklar oluşurken, konteynerler de yerlerinden fırladı, bagaj taşınan konteylerin de zaman zaman devrildiği gözlendi. 

İstanbul'da 'turuncu' alarm! Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu - Resim : 2

AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Şişli'de şiddetli fırtına nedeniyle yola ağaç devrildi. Olay saat 15.30 sıralarında Şişli Darülaceze Caddesi'nde meydana geldi. Şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağaç caddede yürüyen insanların ve park halindeki otomobilin üzerine devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri geldi. Motorlu testere ile ağacı parçalara ayıran itfaiye ekipleri, otomobil üzerinden ağaç parçalarını aldı. Otomobilde ise hasar oluştu. Yoldan geçerken üstlerine ağaç devrilen kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İstanbul'da 'turuncu' alarm! Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu - Resim : 3

Çatalca Elbasan Mahallesi'nde fırtına nedeniyle yola ağaç devrildi. Yol bir süre trafiğe kapandı. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Belediye ekipleri devrilen ağacı parçalara ayırarak yol kenarına aldı. Ağacın kaldırılmasının ardından yol açıldı.

Ümraniye'de şiddetli fırtına nedeniyle yola ağaç devrildi. Ağacın üstüne devrildiği otomobilde hasar oluşurken, cadde bir süre trafiğe kapandı.

İstanbul'da 'turuncu' alarm! Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu - Resim : 4

Taksim'de fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fırtına nedeniyle birçok kişi yürümekte zorluk çekti. Birbirlerine tutananların yanı sıra, duraklara, kapalı yerlere sığınanlar oldu.

son dakika son dakika haber