İstanbul'da şiddetli yağış! Trafikte yoğunluk

İstanbul hava durumu
İstanbul'da şiddetli yağış! Trafikte yoğunluk

İstanbul'da yağış bölgesel olarak etkili oluyor. Aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle trafikte de yoğunluk yaşanıyor. Peki, İstanbul'da yağışlar ne zaman sona erecek? İşte Meteoroloji'nin son tahmini

İstanbul'da yağış etkili oluyor. İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken, Kadıköy'de çok sayıda ev ve işyerini su bastı. 19 Mayıs Mahallesi Cemil Akdoğan sokaktaki birçok bodrum katı suyla doldu. Olay yerine itfaiye ve İSKİ ekipleri sevk edildi. Evlerini su basanlar, kendi imkânlarıyla tahliye çalışması yaptı. Eşyaları kullanılamaz hale gelen apartman sakinleri duruma tepki gösterdi.

Bölgesel olarak devam eden yağış nedeniyle, İstanbul'da trafik yoğunluğu da artıyor. Özellikle iş çıkış saatinde yoğunluğun daha da artması bekleniyor.

İstanbul'da şiddetli yağış! Trafikte yoğunluk - Resim : 1

İSTANBUL'DA YAĞIŞLAR NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "16.06.2021 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın güney ve doğusunda görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Yerel kuvvetli yağışların meydan getirebileceği; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti. Meteoroloji'nin 5 günlük tahminine göre, İstanbul'da yağışların önümüzdeki 5 gün daha etkili olması bekleniyor. 

İstanbul'da şiddetli yağış! Trafikte yoğunluk - Resim : 2

Kaynak: DHA

İstanbul şiddetli yağış trafik durumu istanbul yol durumu