İstanbul Boğazı'nda 2023 dronla 100. yıl gösterisinin görüntüleri yayınlandı

Gündem haberleri Atatürk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İstanbul boğazı Ankara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Boğaz'da muhteşem havai fişek, ışık gösterileri ve drone şovları gerçekleştirdi. Dron gösterisinin tamamı izleyemeyenler için yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ışık ve dron gösterileri yapıldı. O büyüleyici anlar tarihe geçti...

Cumhuriyet'in 100. yılına özel görsellerin 2023 adet dronla sergilendiği etkinlikte, havai fişek ve ışık gösterileri de yer aldı.

Dron gösterisinde, dünya küresi, Türkiye haritası ve Türk bayrağı oluşturuldu. Şahlanan atın Mustafa Kemal Atatürk'ün de yer aldığı gösteride, "Türkiye Yüzyılı" ve "100. Yıl" tipografisi de çizildi.

İstanbul'un farklı noktalarına kurulan seyir alanlarında 25 dakikalık gösteri ilgiyle takip edildi.
Seyir noktalarının yanı sıra Boğaz'ın her iki yanında toplananlar alkışlar ve ellerindeki Türk bayraklarıyla gösteriye eşlik etti.

Ayrıca seyir alanlarındaki ekranda gösteri canlı yayınlanırken gökyüzüne çizilen semboller de anlatıldı.

ANKARA'DA 100.YIL KUTLAMAMALARI

Başkentte, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla Kumrular Caddesi'nden Anıtkabir'e meşaleli yürüyüş yapıldı.

Çankaya Belediyesince düzenlenen programda, Kumrular Caddesi'nde toplanan kalabalık ellerindeki meşaleleri yakarak yürüyüşe başladı.

Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan on binlerce kişi, marşlar söyleyerek Necatibey Caddesi ve Gençlik Caddesi'nden Anıtkabir'e yürüdü. Yürüyüş güzergahındaki caddelerde oturanlar da ellerinde Türk bayraklarıyla pencerelere çıktı.

Yürüyüşe Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de eşlik etti. Başkentliler yürüyüşün tamamlanmasının ardından Anıtkabir'in karşısındaki Anıtpark'ta toplandı.
Taşdelen, buradaki konuşmasında, Cumhuriyet'in 100. yılını tebrik etti.

Cumhuriyet'in Çankaya'da ilan edildiğini anımsatan Taşdelen, "Çankaya, Cumhuriyet'in evidir, Çankaya Mustafa Kemal'in evidir." dedi.

Kaynak: Haber Global TV