Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla 500 dronla ışık gösterisi yapıldı, o anlar büyüledi!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İstanbul boğazı Antalya Atatürk

Antalya'da, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 500 drone ile büyüleyici bir ışık gösterisi düzenlendi.

Antalya'da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 500 dron ile ışık gösterisi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesince, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında şarkıcı Sefo sahne aldı.

Konser sonrası havalanan yüzlerce dron ile gökyüzünde Atatürk'ün imzası, 100. Yıl logosu, 29 Ekim 1923 yazısı, Türk bayrağı ve Atatürk'ün silüeti oluşturuldu.

Katılımcılar, gösteriye ellerindeki Türk bayrakları ve telefon ışıklarıyla eşlik etti.
Programa Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile halk ile yerli yabancı tatilciler katıldı.

İSTANBUL' DA KUTLAMALAR İLGİYLE İZLENDİ, BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ışık ve dron gösterileri düzenlendi.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel görsellerin 2023 adet dronla sergilendiği etkinlikte, havai fişek ve ışık gösterileri de yer aldı.

Dron gösterisinde, dünya küresi, Türkiye haritası ve Türk bayrağı oluşturuldu. Şahlanan atın üzerinde bir Türk askerinin de yer aldığı gösteride, "Türkiye Yüzyılı" ve "100. Yıl" tipografisi de çizildi.

İstanbul'un farklı noktalarına kurulan seyir alanlarında 25 dakikalık gösteri ilgiyle takip edildi.

Seyir noktalarının yanı sıra Boğaz'ın her iki yanında toplananlar alkışlar ve ellerindeki Türk bayraklarıyla gösteriye eşlik etti.

Ayrıca seyir alanlarındaki ekranda gösteri canlı yayınlanırken gökyüzüne çizilen semboller de anlatıldı. İlgiyle izlenen o dakikalar büyük beğeni topladı. Cumhuriyetin 100.yılı tarihe unutulmaz anlar bıraktı...

 

Kaynak: Haber Global TV