İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli canlı yayında açıkladı

İstanbul

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, Pazar günü İstanbul'a kar geleceğini söyledi.

Haber Global Ana Haber'de açıklamarda bulunan Bünyamin Sürmeli hava durumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

2 tip lodosumuz var, bir sürekli esen bir lodos bir de çatıyı bacayı uçuran bir lodos. Alçak basınç bize yaklaşıyor ve iyice dibimize kadar geliyor. Bu lodos başımızı ağrıtıyor. Ne için? Bizim üzerimizde bir yüksek basınç varken basınç bir anda hafifliyor vücudumuz dışarı doğru tepki vermeye başlıyor. Hassas bünyelerde bu durum baş ağrısı yapıyor.

İSTANBUL'DA YARIN DA FIRTINA ETKİLİ OLACAK

Bir de bu alçak basınç yükselici bir hareket yapıyor. O nedenle ağaçları kökünden söküyor. Hem yatayda hem düşeyde hareket var. O nedenle bugünlerdeki lodos ciddi sıkıntı. Yarın da biz yükselici hareketle beraber o lodosu göreceğiz. O nedenle yine çatı uçmaları, yine kiremit uçmaları yine ciddi baş ağrıları göreceğiz.

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!

Bugünden bir miktar daha az şiddetli olacak ama rüzgarın hızı denizden geldiği için Marmara'da Ege'de daha kuvvetli ama iç kesimlerde de sıcaklığı yükselttiği için ayrı bir sıkıntıyı beraberinde getiriyor. O da soba zehirlenmesi riskini getiriyor.

SICAK HAVA YURDU TERK EDECEK Mİ?

Sıcaklık düşüşü Cuma günü olacak. Perşembe İstanbul 17 derece, Cuma günü 1 derece olacak. 16 derece düşüş olacak. Bu hızlı düşüş Deniz suyu sıcaklığı ile hava sıcaklığı arasında büyük bir fark yaratıyor ve denizden aşırı bir buharlaşma ortaya çıkıyor. O nedenle Cuma günün tablosu henüz belli değil. Deniz desteği olursa Cuma günü öğleden sonra kar uzayabilir. Pazar ve pazartesi orta ve kuzey bölgelerinin büyük kısmında şu anda yaklaşık yüzde 70 olasıklı iyi bir kar görebileceğiz. Yani yüksek ihtimale yaklaşmaya başladı. Hayatı etkileyebilecek kar yağışı muhtemelen pazar, pazartesi olacak.

GÜNCEL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli