Gazze 13 gündür bombardıman altında

Gazze Hamas Gündem haberleri son dakika İsrail Filistin
Gazze 13 gündür bombardıman altında

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları 13 gündür aralıksız devam ediyor. Saldırılarda bugüne kadar ölü sayısı 4 bine yaklaştı, binlerce kişi ise yaralı. Netanyahu son açıklamasında savaşın uzun olacağını söyleyerek barış sürecinin gündemde olmadığını belirtti.

Son Dakika Haberi... İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları devam ediyor. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ndeki Tel el-Hawa semtinde bulunan Al-Quds Hastanesi’nin yakınına hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Saldırı anına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Filistin Kızılayı, hastanede yerinden edilmiş 8 binden fazla Filistinlinin bulunduğunu açıkladı. Saldırıda can kaybı bildirilmedi.

19 EKİM İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA DAKİKA DAKİKA YENİ GELİŞMELER

İSRAİL, GAZZE'DE KİLİSE VURDU

 Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: İsrail'in Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesi'ne düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar var.

ABD: YEMEN'DEN İSRAİL'E ATILAN FÜZELERİ ÖNLEDİK

 CNN’in isimleri açıklanmayan iki Amerikalı yetkiliye dayandırdığı habere göre, Orta Doğu'da görev yapan ABD Donanmasına ait bir savaş gemisi Yemen yakınlarında nereyi hedeflediği bilinmeyen birden fazla füzeyi tespit ederek engelledi.

Yetkililerden biri füzelerin Yemen’deki İran destekli Husiler tarafından ateşlendiğini belirtti.

GAZZE'DE EMEKLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÖREVE ÇAĞRILDI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, emekli sağlık çalışanlarına bir an evvel sağlık kurumlarında göreve başlama çağrısı yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, emekli sağlık çalışanlarından sağlık kurumlarında bir an evvel göreve başlamaları istenirken, ilk yardım çalışanları dahil farklı alanlardaki uzmanlara da gönüllü hizmet kapısının açıldığı kaydedildi.

ESKİ HAMAS LİDERİ: MÜZAKEREYE YETECEK KADAR İSRAİL ASKERİ REHİN

 Eski Hamas lideri Halid Meşal, mahkum takası konusunda "Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını müzakere etmeye yetecek kadar İsrail askeri Hamas'ın elinde rehin tutuluyor." açıklamasında bulundu.

REFAH SINIR KAPISI'NIN YARIN AÇILACAĞI BELİRTİLDİ

Gazze Şeridi'nin Mısır'a açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nın yarın açılması bekleniyor. Mısır basının Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberlerde, Gazze Şeridi’ne insanı yardımın ulaştırılması için yarın sabah Refah Sınır Kapısı’nın açılacağı belirtildi. Sınırın saat kaçta açılacağı ise aktarılmadı.

ABD Başkanı Joe Biden, dün İsrail’den ABD’ye döndüğü sırada uçakta yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile Refah Sınır Kapısı’nın açılması ve Gazze'ye insani yardım taşıyan yaklaşık 20 kamyonun geçişine izin verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

ABD'DEN TÜM VATANDAŞLARINA UYARI

ABD Dışişleri Bakanlığı, nadir görülen dünya çapında bir uyarı yayınlayarak, yurtdışındaki tüm ABD vatandaşlarının “daha dikkatli olmalarını” tavsiye etti.

İSRAİL TÜM DİPLOMATLARI TÜRKİYE'DEN GERİ ÇEKME KARARI ALDI

İsrail, büyükelçi dahil olmak üzere tüm diplomatlarını Türkiye’den çekme kararı aldı.

Edinilen bilgilere göre İsrail, büyükelçi dahil olmak üzere tüm diplomatlarını Türkiye’den çekme kararı aldı. Diplomatların iki ülke arasındaki diplomatik kriz nedeniyle değil, güvenlik endişeleri nedeniyle ülkeyi terk edecekleri belirtildi.

İSRAİLLİ BAKAN'DAN ASKERLERE: "GAZZE'Yİ İÇERDEN GÖRECEKSİNİZ"

 İsrail Savunma Bakanı Gallant, askerler ile konuşmasında "Şu anda Gazze'yi uzaktan görüyorsunuz, yakında içerden de göreceksiniz. Emir verilecek." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN GAZZE'YE YARDIM AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Gazze’ye sağlık yardımı için Ürdün Sağlık Bakanı Firas İbrahim Al-Hawari ile bir istişare yaptım. İşbirliği için planlama ve koordinasyon amaçlı görüşmelere başlıyoruz.

KARADAĞ'DAN FİLİSTİNLİ SİVİLLERE YARDIM

Karadağ hükümeti, Filistin halkına yardım gönderme kararı aldı.

Başbakan Dritan Abazovic, hükümet oturumunun ardından yaptığı açıklamada, ülkedeki 40 sivil toplum kuruluşunun Filistin'deki sivillere yardım gönderilmesi noktasındaki talebini kabul ettiklerini belirterek, gereğinin yapılması için Maliye Bakanlığının görevlendirildiğini söyledi.

Filistin'de özellikle çocukların oldukça kötü durumda olduğunu belirten Abazovic, "Biz taraf tutmuyoruz. Barış politikası uyguluyoruz ve buna devam edeceğiz. Türkiye'deki depremde, Slovenya'daki selde ve Ukrayna'daki savaşta da yardımlar gönderdik" dedi.

ZIRHLI CİPLER TAŞIYAN İLK AMERİKAN KARGO UÇAĞI TEL AVİV’E İNDİ

İsrail Savunma Kuvvetleri için savaş sırasında hasar gören araçların yerine kullanılmak üzere zırhlı cipler taşıyan ilk Amerikan kargo uçağı Tel Aviv’in Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’na indi.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI GALLANT'TAN 'ÖLÜMCÜL OLACAĞIZ' MESAJI

Gazze'ye olası kara saldırısı beklenirken İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, bugün Gazze yakınlarındaki Mavkiim kasabasında konuşlanan İsrail askerleriyle bir araya geldi.

Gallant “Savaş kapsamlı ve zor olacak. Hassas, keskin ve ölümcül olacağız. Bunun bir bedeli olacak ve bizim de ödeyeceğimiz bir bedel olacak, ancak savaşa sonuna kadar kadar devam edeceğiz” dedi.

Gazze 13 gündür bombardıman altında - Resim : 1
İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 13. gününde de devam etti. Saldırılardan kaçarak Gazze Şeridi'nin güneyine göç eden Filistinliler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) Han Yunus kentinde kurduğu kamptaki çadırlara yerleşti.
BM: GAZZE İÇİN İÇME SUYU ÖLÜM KALIM MESELESİ

Birleşmiş Milletler, İsrail'in tam ablukasının ardından Gazze için içme suyunun ölüm kalım meselesi olduğunu açıkladı. 

HAN YUNUS'TA BİR EVE SALDIRI: CAN KAYIPLARI VAR

Han Yunus'ta bir eve düzenlenen saldırıda en az 4 Filistinli hayatını kaybetti. Ölen ve yaralananlar arasında çocuklar da var.

4 HASTANE HİZMET DIŞI KALDI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail bombardımanında şu ana kadar 4 hastane hizmet dışı kaldı 14 sağlık merkezi elektrik kesintisi ve yakıtının tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor.

NETANYAHU: GAZZE SAVAŞI UZUN OLACAK

Netanyahu: Gazze savaşı uzun olacak. Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısının amacı İsrail'in bölgesel barış için attığı adımlara zarar vermektir

GAZZE'DE CAN KAYIPLARI ARTIYOR

 Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 3 bin 785 kişinin öldüğünü, 12 bin kişinin yaralandığını duyurdu.

"MISIR ÜZERINDEN GAZZE'YE YARDIMLAR YAKINDA BAŞLAYACAK"

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Sözcüsü Ofir Gendelman, Mısır üzerinden abluka altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardımların "yakında başlayacağını" açıkladı.

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E YENİ SALDIRI

 Lübnan'daki Hizbullah, ülkenin güney sınırındaki İsrail'e yönelik bazı saldırılar gerçekleştirildiğini duyurdu.

Hizbullah'ın yaptığı açıklama, örgüte yakınlığıyla bilinen Al Mayadeen TV'nin internet sitesinde paylaşıldı.

Açıklamada, İsrail sınırındaki El-Malikiyye askeri noktasına roket ve hafif silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde de İsrail'e ait Manara yerleşim birimine de füzeyle saldırı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Haberde, İsrail'in de Lübnan'a ait Meys el Cebel beldesinin çevresini topçu atışı ile vurarak karşılık verdiği aktarıldı.

RUSYA'DAN 'TÜRKİYE ARABULUCULUĞU' AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Türkiye’nin İsrail-Filistin çatışmasının taraflarına garantör ülkeler oluşturma formülünü müzakereye ve değerlendirmeye hazırız.

ÇİN DEVLET BAŞKANI XI JINPING: "ATEŞKES YAPILMALI VE SAVAŞ DURMALI"

 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli ile Pekin’de yaptığı görüşmede Filistin ile İsrail arasında en kısa sürede ateşkes yapılması ve savaşın durdurulmasının öncelik olduğunu söyledi.

İSRAİL, LÜBNAN SINIRINDA HİZBULLAH'A AIT HEDEFLERİ VURDU

 Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'dan sınırın İsrail tarafına dün atışlar yapıldığı belirtildi.

Bu atışlara karşılık İsrail ordusunun Hizbullah mevzilerini vurduğu, hedefler arasında Hizbullah'a ait bir gözlem noktasının da bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan Lübnan'daki Hizbullah da İsrail ile yaşanan çatışmalarda 2 üyesinin daha öldüğünü açıkladı.

İSRAİL ORDUSUNDA ÖLEN ASKER SAYISI 306'YA YÜKSELDİ

 İsrail ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 306'ya ulaştı. İsrail ordusundan konuya dair açıklama yapıldı.

Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda ölen askerlerin sayısının 306'ya yükseldiği belirtildi.

BATI ŞERİA'DA GECE BOYU BASKIN DÜZENLENDİ

 Filistin haber ajansı WAFA'da geçen haberlere göre, Batı Şeria'da Ramallah ve batısındaki Budrus ve Kıbya köyleri, Naleyn beldesi, Tulkerem kentinin doğusundaki Nur Şems Mülteci Kampı, Beyt Lahim kentinin güneyindeki Dehişe Mülteci Kampı, Batı Şeria'nın kuzeyinde Tubas kentinin doğu girişindeki semtler, Nablus, El-Halil ve Kalkıliye kentleri İsrail askerleri tarafından çeşitli baskınlara maruz kaldı.

İSRAİL KARA HAREKATI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

KAN'ın haberinde, Gazze sınırı bölgesinde üç günden bu yana İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında herhangi bir çatışma yaşanmadığı belirtildi.

Kuvvetlerin hareketi ve konumlandırılması da dahil olmak üzere tüm gelişmelerin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne girmek için hazırlıklarını tamamladığını gösterdiği ifade edilen haberde, Gazze'ye yapılacak kara harekâtının, savaşın "Yahudi yerleşim birimlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki" ikinci aşaması olduğu aktarıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail Hamas son dakika gazze filistin Dünya haberleri