İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı'nı yine vurdu: Ölü ve yaralılar var

Gazze İsrail Filistin

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na son 24 saatte düzenlediği ikinci bombardımanda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu Cibaliya Mülteci Kampı'nda çok sayıda kişinin yaşadığı Felluce Mahallesi'ni havadan bombaladı. Saldırıda bölgedeki binaların yıkılması sonucu onlarca ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor.

Televizyonda yayımlanan görüntülerde, Cibaliya'daki saldırıda çok katlı birkaç binanın yerle bir olduğu görüldü.

İsrail ordusu Cibaliya Mülteci Kampı'nı dün de vurmuştu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin dünkü saldırısında en az 100 kişinin öldüğünü duyurmuştu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari de saldırıyı kendilerinin düzenlediğini söylemişti.

GAZZE'DE ÖLENLERİN SAYISI 8796'YA YÜKSELDİ

Gazze'de İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana ölenlerin sayısı 8796'ya çıktı. Ölenlerin 3648'i çocuk, 2290'ı kadın. İsrail'in saldırılarında yaralananların sayısı ise 22 bin 219.

HAMAS LİDERİNDEN ÇAĞRI

Hamas lideri Heniyye, "Arabuluculara bu katliamın durması gerektiğini söyledik. Halkımızın maruz kaldığı yıkım ve ölüme İsrailli rehineler de maruz kaldı. ABD’ye, İsrail’e askeri desteği sonlandırması ve Gazze’de şiddetin durmasına yönelik uluslararası çabaları engellememesi için çağrı yapıyorum. Filistin davasına destek için tüm Arap dünyasını ve İslam uluslarını gösterilere devam etmeye çağırıyorum. Refah sınır kapısının her iki yönünde de operasyonların devam etmesi önemli." şeklinde açıklama yaptı. 

TEK KANSER HASTANESİ HİZMET DIŞI KALDI

Filistin Sağlık Bakanlığı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde kanser hastalarının tedavi gördüğü tek merkez Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinin İsrail saldırıları nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanı Maya Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunca üst üste vurulan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinin yakıtının tükendiğini, bu sebeple çalışmalarını durdurduğunu belirtti.

İsrail'in ablukayı sıkılaştırdığı Gazze Şeridi'ndeki 35 hastaneden 16'sının yakıt sıkıntısı ya da bombardıman nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıklayan Keyle, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesindeki 70 kanser hastası ve ağır bombardımana maruz kalan yerinden edilmiş 2 bin kanser hastasının felaket yaşadığına, sağlıklarının ciddi tehdit altında olduğuna işaret etti.

Bakan Keyle, Gazze Şeridi'ndeki 81 hastanın tedavi için Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a nakledildiğini aktardı.

ŞİFA HASTANESİ DE ÇALIŞMALARINI DURDURABİLİR

Gazze'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesinin de 24 saatten kısa süre içinde yakıt sıkıntısı nedeniyle çalışmalarını sonlandırmak zorunda kalacağını belirten Keyle, "Bu hastane acil durum, cerrahi müdahale, böbrek yetmezliği, yoğun bakım, kuvözdeki bebeklere sağlık hizmeti sağlıyor." dedi.

Keyle, Şifa Hastanesinin İsrail'in yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş 50 bin Filistinliye ev sahipliği yaptığına dikkati çekti.

Filistinli Bakan, Gazze Şeridi'nde tıbbi malzemenin, ilacın, gönüllü sağlık ekiplerinin girebilmesi ve İsrail'in saldırılarının durdurulması için çağrılarını yineledi.

GAZZE'DE SON DURUM

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde çok sayıda sivilin bulunduğu Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik saldırısında 3'ü yabancı pasaport sahibi 7 sivil esirin öldüğünü duyurdu.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik dünkü katliamda, 3'ü yabancı pasaport sahibi 7 sivil esir hayatını kaybetti" ifadesi kullanıldı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, dün yayımladığı video mesajında çeşitli ülkelerden de gelen talepler üzerine ellerindeki bazı yabancı esirleri yakında serbest bırakacaklarını aracılara bildirdiklerini söylemişti.

Kaynak: AA