İskender füzesi özellikleri nelerdir, menzili ne kadar? İskender füzesi üreticisi kim?

Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna
İskender füzesi özellikleri nelerdir, menzili ne kadar? İskender füzesi üreticisi kim?

Rusya'nın Ukrayna'ya fırlattığı İskender füzesi, günün en çok aratılan konularından biri durumuna getirmiş durumunda. Yurt genelindeki binlerce vatandaş; İskender füzesi nedir, özellikleri nelerdir ve menzili ne kadar sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Rusya tarafından Ukrayna'nın başkenti Kiev'e İskender Balistik Roketi'nin atılmasının neticesinde söz konusu füzenin özellikleri merak konusu olup araştırılıyor. ABD ve Rusya arasında imzalanan anlaşma sebebiyle 1987 yılında yasaklanan İskender füzesi ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik...

İSKENDER FÜZESİ NEDİR?

İskender füzesi Rus yapımı bir kısa menzilli balistik füze sistemi olarak ifade edilir. 1987 tarihinde üretilmesi yasaklanan fakat ardından Rusya tarafından Ukrayna'ya atılması ile beraber tekrar gündeme gelmiş durumda. İnternet aramalarında "İskender füzesi nedir, kim üretiyor? İskender füzesi özellikleri nelerdir, menzili ne kadar?" sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

iskender füzesi

İSKENDER FÜZESİ ÜRETİCİSİ KİM?

İskender Füzesi, Rus yapımı balistik bir füze sistemidir. Kısa menzilli atışlarda tercih edilen İskender Füzesi, ilk olarak 2006 yılında üretime sunulmuştur. İskender Füzesi, 415-500 kilometre menzil, 6-50 kilometre arası uçuş irtifası ve radara görünmeme özelliklerine de sahiptir.

İSKENDER FÜZESİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Rus yapımı bir kısa menzilli balistik füze sistemidir. İskender'in bir dizi misket bombası, termobarik, yüksek patlayıcı parçalanmalı savaş başlığı, sığınak delici ve radarsavar görevleri için bir elektromanyetik darbe de dahil olmak üzere birçok farklı konvansiyonel savaş başlığı bulunmaktadır. Aynı zamanda nükleer başlık da taşıyabilme kapasitesine sahiptir.

ukrayna Rusya Ukrayna savaşı