İsabetli tahminlerin üstadı İslam Memiş'ten 'Tren kalkmak üzere' uyarısı: Balon ve patlayacak!

İslam Memiş Gram altın dolar Borsa İstanbul
İsabetli tahminlerin üstadı İslam Memiş'ten 'Tren kalkmak üzere' uyarısı: Balon ve patlayacak!

İlk seçime doğru piyasalarda yaşanan manzaralar hala gözlerimizin önünde. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalınca aynı görüntüler tekrar yaşanacak mı sorusunu gündeme getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, trenin kalkmak üzere olduğunu söyledi. Peki bunu niye söyledi... İşte detaylar.

Finans analisti İslam Memiş, son videosunda piyasalardaki hareketliliği değerlendirdi. Videosunda "Alınır mı, satılır mı?" başlığını kullanan Memiş, öncelikle borsayı değerlendirdi. Borsa İstanbul'un günü yüzde 2 primle tamamladığını belirten Memiş, endeksin 4505'e kadar geriledikten sonra akşam saatlerinde yüzde 2 primle kapandığını söyledi. Memiş, orta ve uzun vadede pozitif bir beklenti olduğunu ve 4300-4800 bant aralıklarını takip etmeye devam ettiklerini ifade etti. Ayrıca, dolar kurundaki düşüşlerin ardından borsada da sert düşüşler olduğunu belirtti ve yaz aylarında dolar kurunda yukarı yönlü hareketlerin ve borsada yükselişlerin beklendiğini söyledi.

YÜKSEKTEN DOLAR ALANLAR!

Memiş, videoda doların düştüğü seviyelerden dolar alanların şu anda yapabilecekleri bir şey olmadığını ifade ederek "Sizin için yapılacak bir şey yok" dedi. Ayrıca, manipülasyonla gram altın ve gram gümüş alanların bugün zarar ettiğini belirtti. İlk seçim öncesinde döviz büfeleri önünde kuyruk oluşan dönemde dolar kurunun 20.21 liraya kadar düştüğünü ifade eden Memiş, dolar kurunda sert düşüşler yaşandığını ve bu düşüşlerle birlikte 22.40'tan 20.21'e gerileyen kur olduğunu söyledi. Memiş, yaz aylarında öngördüğü 24-25 lira bant aralığının bugünkü düşüşlerle bir fırsat sunduğunu ifade etti.

ONS BİR BALON

Altın tarafına gelindiğinde, ABD Tarım Dışı İstihdam verisinden sonra ons altında agresif yükselişler görüldüğünü belirten Memiş, ons altının bir balon olduğunu ve geri çekilme beklediğini söyledi. Direnç seviyesi olarak 2030 doların belirleneceğini ifade eden Memiş, merkez bankalarının piyasayı oyalamasının haziran sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Gram altında düşüşlerin zaman zaman olabileceğini söyleyen Memiş, dolar kurunda olduğu gibi 28 Mayıs'a kadar geniş bant aralığı beklentisi içinde olduğunu ve gram altının 1350-1450 lira aralığında dalgalanmasını beklediğini ifade etti. Memiş, 1380 lira üzerinden gram altın almayacağının da altını çizdi.

GÜMÜŞTEN ZARAR EDENLER İÇİN SON FIRSAT

Memiş, gümüş tarafında ise 23.80 doların altında iki gece kapanış yapılması durumunda ons gümüşün tekrar 23 doların altına sarkabileceğini belirtti. Böyle bir durumda gümüş almak isteyenlerin zararlarının bir kısmını kapatabileceğini de vurguladı.

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş son dakika islam memiş altın yorumları İslam Memiş islam memiş gram altın islam memiş altın Borsa İstanbul dolar islam memiş dolar gram altın kaç lira dolar kaç lira borsa yükselir mi