İran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılarken çaldığı müzik şaşırttı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın başkenti Tahran'daki Sadabad Sarayı'nda "Çağrı Filmi" müziği ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin davetine icabetle geldiği İran’ın başkenti Tahran’da temaslarına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Reisi ile görüşmek üzere geldiği Sadabad Sarayı'nda "Çağrı Filmi" müziği ile karşılandı.

İran, bazı İslam ülkelerinden gelen liderleri karşılarken "Çağrı Filmi" müziğini kullanıyor.

ÇAĞRI FİLMİNİN MÜZİĞİ 

Çağrı filminin müziği, Fransız besteci Maurice Jarre’ye aittir. Maurice Jarre 13 Eylül 1924'te Fransa'nın Lyon kentinde doğdu. Özellikle film müzikleriyle tanınmış Fransız besteci Jarre, 1952'de George Franju'nun yönettiği kısa metrajlı "Hotel des Invalides" için ilk film müziğini besteledi. Elektronik müzik sanatçısı Jean Michel Jarre'ın babasıdır.

Maurice Jarre, ilk olarak 1962 yapımı Arabistanlı Lawrence için bestelediği özgün müzikle ün kazandı ve film müziği dalında ilk Oscar ödülünü kazandı.

Doktor Jivago ve A Passage to India filmleriyle de Oscar ödülü aldı. 150 kadar yapımın müziğine imza attı.

Sanat yaşamında 6 kez daha Oscar'a aday gösterildi. İki kez BAFTA, dört kez Altın Küre ve bir kez de Grammy ödülü kazandı. Besteciye, 2008'de Berlin Uluslararası Film Festivali'nde "Yaşamboyu Başarı" ödülü verildi. David Lean, Alfred Hitchcock, John Huston, Mustafa Akkad ve Luchio Visconti birlikte çalıştığı yönetmenlerden birkaçıdır.

"The Message" (Çağrı (film)), ve meşhur Ömer Muhtar, "Shogun", "Top Secret!", Hayalet film müzikleri de unutulmaz besteleridir. Film müziği dışında gösteri, tiyatro oyunu ve bale müzikleri de bestelemiştir.

3 çocuğu olan Jarre, son olarak Berlin Festivalinde müzik yaşamındaki başarıları nedeniyle Altın Ayı ödülüne layık görüldü.

Fransız besteci Maurice Jarre 29 Mart 2009 tarihinde 84 yaşında ABD'de hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İran Çağrı Çağrı filmi