Instagram “Genç hesaplar" için düğmeye bastı!

Instagram Sosyal Medya Çocuk Sağlığı

Sosyal medya platformu Instagram'ın "Genç hesaplar" uygulaması, Türkiye'de de hayata geçiriliyor. Yeni yılda kullanılmaya başlanacak yeni uygulama ile birlikte ebeveynler, çocuklarının son bir haftada hangi kullanıcılar ile mesajlaştıklarını görebilecek. Haber Global ekibi detayları aktardı.

Sosyal medyada belli bir yaşın altındaki kullanıcıları korumak için  harekete geçildi. Genç hesaplar uygulaması Türkiye'de de hayata geçiyor.

Sosyal medya devi Instagram "genç hesaplar" uygulaması için düğmeye bastı. Uygulama çocuklar ve gençler özelinde bir dizi önlemler içeriyor.

Uygulama ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelerde kullanılmaya başlandı. Ocak ayı itibariyle Türkiye'de de hayata geçirilecek.

Peki uygulama Türkiye 'de nasıl işleyecek? Yılbaşı sonrası 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak "genç hesabına" dönüştürülecek.

Anne ve babalar çocuklarının son bir haftada hangi kullanıcılar ile mesajlaştıklarını görebilecek. ancak mesajların içeriğine erişemeyecek.

 Kullanıcılar yalnızca takipleştikleri kişilerle mesajlaşabilecek. "keşfet" ve "reels" içerikleri filtrelenecek. Hassas içerikler karşılarına çıkmayacak. Günlük 60 dakikayı aşmaları durumunda uygulama uyarı verecek. Kullanma sürelerini ebeveynler belirleyecek.