İmamoğlu'ndan CHP'li İl başkanlarının ortak bildirisine tepki

Ekrem İmamoğlu CHP

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "değişim" mesajını yineleyerek muhalefetin giderek güç kaybettiğini söyledi. Toplumun beklentisinin de değişimden yana olduğunu belirten İmamoğlu, "görevden kaçamayız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul'a hizmette 4. yıl” sunumunu gerçekleştirdi. İmamoğlu'nun sunumuna verdiği mesajlar damga vurdu. İmamoğlu, muhalefetin giderek güç kaybettiğini söyleyerek çözüm için "değişime işaret etti."

İmamoğlu, "Bu tablo devam ederse önümüzdeki yerel seçimlerde de elde etmeyi arzu ettiğimiz üstün başarıyı, elde etmekte zorluk yaşarız. Bunu çıkartmak CHP'nin göstereceği kararlı değişim iradesine bağlıdır." dedi.

Sözlerine devam eden İmamoğlu, "Toplum bizden çok güçlü ve esaslı değişim beklediğini İstanbul başta olmak üzere ben milletimizden duyururum. Bu değişimi gerçekleştiremezsek ne vatandaşların beklentilerini karşılayabilir ne de bunu sağlayabiliriz. Değişmeyen ve dönüşemeyen bir muhalefet çok net olarak iktidarı da değiştirmekte güçlük çeker ve milletimize de ciddi anlamda zarar verir." diye konuştu.

 

Basın toplantısının ardından İmamoğlu'na 81 il başkanının ortak bildirisi de soruldu.

İmamoğlu, "81 il başkanının adına açıklama yapan kişilerin değişim sürecine dönük nasıl bir yol haritası ortaya koyacaklarını açıkladıkları bir metin olabilseydi keşke. Bu metnin 81 il başkanının bile büyük oranda kabul edebileceği bir metin olduğunu düşünmüyorum." diye konuştu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP bildiri