İlk koşan son ayrılan kardeş ülke oldu: Azerbaycan Mahallesi için Erdoğan'ın katılımıyla temel atma töreni

Haberglobal.com.tr
Azerbaycan Deprem Kahramanmaraş

6 Şubat depremlerinde Türkiye'ye ilk yardıma koşan ülke Azerbaycan, bölgeden elini çekmedi. Yapımına başlanan Azerbaycan Mahallesi projesi de son hızla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Azerbaycan ve Trabzon mahallesindeki temel atma törenine video konferans yoluyla katıldı.

En karanlık günde uzanan dost eliydi Azerbaycan. Kahramanmaraş'ta da yaraları sarmaya devam ediyor. Azerbaycan Mahallesi son hızla inşa ediliyor

Deprem bölgesine ilk yardım elini uzatan Azerbaycan, bölgeye gönderdiği yardım tırları, kıyafet ve çadırın yanı sıra ve konteyner kentler de oluşturdu. Depremzedelere verdiği konut sözünü de unutmadı. Konutların yapılacağa bölgeye Azerbaycan Mahallesi ismi verildi.

ERDOĞAN TÖRENE VİDEO KONFERANS YOLUYLA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Azerbaycan ve Trabzon mahallesindeki temel atma törenine video konferans yoluyla katıldı. 5 bin 66 bağımsız bölümün temeli atıldı.

Kardeş ülke Azerbaycan, yalnızca konut değil 24 derslik okul ve kültür merkezi de inşa ediyor.

Proje 320 dönümlük alan üzerine kurulacak ve inşaatın temellerine 15 bin 510 fore kazık çakıldı, zemin güçlendirildi.

29 Nisan'da Haydar Aliyev İlkokulu'nun temeli atılan mahallede, sosyal donatılar, parklar, otopark, sağlık ocağı da olacak. Hak sahipleri, depreme dayanıklı olarak inşası devam Azerbaycan Mahallesi'ndeki konutlarına kavuşmayı bekliyor.