İBB'den afetzede çocuklar için yeni etkinlik: "Çocuklar El Ele Hediyeler Umuda ve Kardeşliğe"

İBB Kahramanmaraş Depremi Deprem Gündem haberleri
İBB'den afetzede çocuklar için yeni etkinlik: "Çocuklar El Ele Hediyeler Umuda ve Kardeşliğe"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi öğrencileri, afetzede çocuklar için "Çocuklar El Ele Hediyeler Umuda ve Kardeşliğe" sloganıyla oyuncak ve kitap kampanyası gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi, depremzede çocuklar için seferber oldu.

Şehir Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre, 5 Mart'ta çocuk oyunlarıyla perdelerini açacak olan İBB Şehir Tiyatroları, hediye oyuncak ve kitap kampanyasını da çocuk oyunlarıyla birlikte başlatıyor.

Hediye kampanyasında, geleceğin sanatçısı olmayı amaçlayan çocuklar, kardeşleri için bir duyarlılık ve farkındalık gelişmesine öncülük ediyor.

Kampanya kapsamında İstanbul'da yaşayan çocuklar, hediye paketlerine hem hediye kitap ya da oyuncağı hem de depremzede kardeşlerini teselli edecek duygu ve düşüncelerini ifade eden bir mektubu koyabilecek.

Deprem bölgesine oyunlar gidiyor

İBB Şehir Tiyatroları pedagog ve psikologlarla yaptığı toplantılarda o bölgeye gidecek sanatçılarıyla özel çalışmalar yaptığı hazırlıklarda da sona geldi.

Bir yıla yayılan etkinliklerle, sanatın iyileştirici gücünü deprem bölgesinde oyunlarıyla etkin kılmak için kapsamlı bir planlama yapılıyor. Teknik ve sanatçılardan oluşan bir ekip, deprem bölgesinde incelemelerini tamamladı.

Kısa sürede başlayacak etkinlikler, öncelikle çocuklar ve anneler için başlatılacak. Sonrasında yetişkinler için de etkinlik ve oyunlar, programa alınacak.

 

Kaynak: AA

İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş depremi deprem