HDP'li vekilin 'insan kaçırma' iddiasına Fuat Oktay'dan yanıt

HDP Fuat Oktay
HDP'li vekilin 'insan kaçırma' iddiasına Fuat Oktay'dan yanıt

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu'nun 'insan kaçırma' iddiasına "Türkiye Cumhuriyeti Devleti insan kaçırmaz. İnsan kaçırmanın ne olduğunu görmek istiyorsan aynaya bak." diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi ve 2019 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin geneli ile Sayıştay raporları üzerinde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler sırasında milletvekillerinin soruları ve eleştirilerini yanıtladı.

Oktay, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'insan kaçırma' ile ilgili iddiasına, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde insan kaçırma diye bir şey yoktur. İnsan kaçırmanın ne olduğunu görmek istiyorsan aynaya bak. İnsan kaçırmanın ne demek olduğunu görmek istiyorsan Diyarbakır annelerine bak. İnsan kaçırmanın ne demek olduğunu görmek istiyorsan, git dağlara bak, git kaçırılan kızlara bak, kadınlara, yetişkinlere bak. Git dağlara bak, git kaçırılan kızlara bak, kadınlara, yetişkinlere, tecavüz edilen, taciz edilen kadınlara hatta erkeklere, çocuklara karşı erkekçe meydan okuyarak, o zaman geç karşıma. Türkiye Cumhuriyeti Devleti insan kaçırmaz. İnsan kaçırmayı, git Suriye'de gör, Irak'ta gör, PKK neredeyse oraya git" diye konuştu.

Kaynak: İHA