HDP, Kılıçdaroğlu'na desteğini çekecek mi? Peş peşe açıklamalar: "Çıkışlar göreceğiz ama..."

28 Mayıs Seçimi HDP DEM Parti CHP Kemal Kılıçdaroğlu Zafer Partisi Ümit Özdağ 2023 Seçimleri

İkinci tur için 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi, Altılı Masa'nın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile anlaşmasına HDP'den tepki geldi. Açıklamada 'kayyum' göndermesi yapılarak "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı protokol evrensel demokratik ilkelere aykırıdır'' denildi.

HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları, 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında dün gerçekleşen anlaşma ve protokol sonrası, ilk reaksiyonu göstererek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı protokoldeki bu konuyla ilgili belirlemeler evrensel demokratik ilkelere aykırıdır. Tutumumuz ve eleştirimiz net ve açıktır. Kayyum uygulamaları sadece Diyarbakır'ın değil İstanbul'un ve bir bütün olarak hepimizin sorunudur" açıklamasını yaptı.

Gazeteci Melik Yiğitel Haber Global canlı yayınında konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede , "Geldiğimiz nokta ihtimali ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeye devam edecekler. Bireysel çıkışlar görmeye devam edeceğiz protokol sonrası ama kurumsal anlamda, HDP ya da Yeşil Sol Partisi, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek, çünkü ellerinde başka seçenek yok" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Yeşil Sol Parti HDP Kemal Kılıçdaroğlu zafer partisi Ümit Özdağ haberler 2023 seçimleri