Haydar Aliyev doğumunun 100. yılında anıldı

Azerbaycan

Modern Azerbaycan'ın kurucusu Haydar Aliyev'in bu yıl 100. doğum yıldönümü. Aliyev, İstanbul'da düzenlenen bir konferansla anıldı.

Bu yıl Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılı... Türkiye'deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği TAİB ve Türk Dünyası Aksakalları Birliği, Aliyev'i anmak için İstanbul'da bir konferans düzenledi.

Konferansta Azerbaycan Milletvekili Ramil Hasan, "Bu konferansımıza emeği geçen herkese başta her iki teşkilatın rehberi, çok değerli iş adamımız Elşen Guliyev'e ve hürmetli aksakalımız Südeyif İmamverdiyev'e ve bu süreçte bu konferansımıza emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim." ifadelerini kullandı.

Konferansta Haydar Aliyev'in her zaman devletinin ve milletinin çıkarlarını üst seviyede tuttuğuna vurgu yapıldı.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva "Onun cesareti, onun yetenekleri, onun sarsılmaz iradeli bir insan olması, onu bu kadar büyük bir lider yapmıştı ve tüm hayatıyla, yaptıkları ile, faaliyetleri ile her bir Azerbaycanlı için bir gerçek başarı örneğidir." diye konuştu.

Konferansta ayrıca Aliyev'in Azerbaycan'ı zor şartlar altında kurduğunun altı da çizildi.

Türk Dünyası Aksakalları Sivil İnisiyatif Başkanı Südeyif İmamverdiyev, "1994'te ekim ayında dış güçlerin etkisi ile hakimiyeti devirmek istediler. Haydar Aliyev, televizyon vasıtası ile halka seslendi ki, "Şu anda böyle durum var. Devleti kuşatmak istiyorlar". Yüz binlerce insan Cumhurbaşkanlığı'nın önünde toplandı. Yüz binlerce, bütün Bakü, çevre illerden, köylerden herkes Bakü'ye geldi ki onu korusun, ona destek olsun. Koruyabildi." diye konuştu.

TAİB Yönetim Kurulu Başkanı Elşen Guliyev ise "Her sahada, hem ekonomide, hem siyasette, hem milli kimlik olarak, felsefe olarak Azerbaycan halkının yeniden özünü keşfetmesi süreci taçlanacak ve biz böyle çok konferanslar, daha büyük formatta inşallah birlikte düzenleme şansımız olacak. Biz Haydar Aliyev dehasını daha çok analiz edip ondan belki de gelecekte de faydalanacağız." ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda emeği geçenlere plaketleri verildi. Plaket alanlar arasında Haber Global CEO'su Mammad Gulmammadov da vardı.

Kaynak: Haber Global TV

haydar aliyev Azerbaycan