Hava sıcaklıklarının yurt genelinde düşmesi bekleniyor

hava durumu İstanbul
Hava sıcaklıklarının yurt genelinde düşmesi bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre yurt genelinde artan sıcaklıkların önümüzdeki haftadan itibaren düşüşe geçmesi ve birçok ilde sağanak yağışın hakim olması bekleniyor.

Genellikle kasım ayında görülen ve 'Pastırma Yazı' şeklinde isimlendirilen yüksek hava sıcaklıkları önümüzdeki haftadan itibaren sona erecek. Sıcaklıkların önümüzdeki haftadan itibaren yurt genelinde düşüşe geçmesi ve birçok ilde kuvvetli sağanak görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre İstanbul'da da önümüzdeki hafta yoğun sis devam edecek. Sürücüler sise karşı uyarılıyor.

DOĞU İLLERİNDE SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın az bulutlu ve açık geçeceği bölgede, kuzey ile batı kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis görülecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyretmesi beklenen bölgede, rüzgar kuzeydoğudan hafif zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 3, Ağrı'da 1, Kars'ta 0, Erzurum'da 1, Erzincan'da 4, Iğdır ile Tunceli'de 10 derece ölçüldü. Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıkların ise Tunceli'de 22, Erzincan'da 19, Iğdır'da 18, Ağrı'da 16, Erzurum'da 14, Kars ile Ardahan'da 12 derece olacağı öngörülüyor.

YOĞUN SİS ETKİSİNİ DEVAM ETTİRECEK

Çankırı, Kırıkkale, Bolu, Karabük, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da yoğun sis ve pus bekleniyor. Meteoroloji 9. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt genelinde artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla Çankırı, Kırıkkale, Bolu, Karabük, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da genellikle sabah ve gece saatlerinde görülecek yoğun sis ve pusun görüş mesafesinde azalmaya sebep olacağı tahmin ediliyor. Sis ve pus, 8 Kasım Pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

Açıklamada, söz konusu illerde sis ve pus yüzünden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL İÇİN 'SARI KOD' UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam saatlerinden yarın öğle saatlere kadar İstanbul'a sis uyarısı yaptı.

'Sarı Kod' ile yapılan uyarıda, "Yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

 


.

Kaynak: Diğer

hava durumu sağanak yağış hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul İstanbul hava durumu