Hamas-İsrail savaşında 4. gün: Can kaybı artıyor! Dakika dakika son gelişmeler

Hamas İsrail Filistin Dünya haberleri
Hamas-İsrail savaşında 4. gün: Can kaybı artıyor! Dakika dakika son gelişmeler

Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalar doz artırarak büyüyor. Kassam Tugayları'nın başlattığı saldırılar sonrası İsrail'in karşı saldırıları devam ederken, her iki taraftan da kritik açıklamalar geliyor. Çok sayıda can kaybı ve yaralının olduğu bölgeden dakika dakika son gelişmeler...

İsrail ile Filistin arasındaki gerilim, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı saldırılarla savaşa dönüştü. Hamas'ın operasyonu sonucu İsrail tarafında en az 900 kişi hayatını kaybederken, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında 704 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistinli gruplar, çok sayıda İsrailli askeri ve bazı sivilleri esir alarak abluka altındaki Gazze Şeridi'ne götürürken İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne hava saldırılarına bu gece de devam etti.

İsrail savaş uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyindeki hedefleri vurması sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dünden bu yana düzenlediği saldırılarda, 159 konut tamamen yıkıldı, 1210 konut ise kısmen hasar gördü.

'SAVAŞ HALİ' İLAN EDİLDİ

İsrail'de Netanyahu hükümeti ülkede savaş hali ilan edildiğini duyurdu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun "tüm kuvvetleriyle" Hamas'ı hedef alacağını söyledi.

Hamas'ın saldırılarında ölen İsrailli asker sayısı da 50'yi aştı. İsrail, Gazze sınırında bulunan 24 yerleşim yerindeki sivilleri tahliye etti.

Hamas'tan yapılan açıklamada ise esir alınan İsraillilerin sayısının, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun düşündüğünden "kat kat daha fazla" olduğu belirtildi. Esirler arasında üst düzey komutanların olduğuna dikkat çekildi.

DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

İSRAİL'DEN DENİZDEN DE GAZZE'Yİ VURUYOR

İsrail donanmasına ait hücum botlarının, Akdeniz kıyısındaki Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurduğu bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail hücum botlarından kentin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı.

Akdeniz kentlerinden Gazze Şeridi'nde, İsrail savaş uçaklarının gece boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, bu kez şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri denizden atılan roketlerin hedefi oldu.

İSRAİL'İN HAVA SALDIRISINDA İKİ GAZETECİ ÖLDÜ

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında iki gazeteci hayatını kaybetti.

İSRAİL'DEN YENİ AÇIKLAMA

İsrail, dün Lübnan sınırından ülkeye sızan silahlı kişilerle çıkan çatışmalarda ordu saflarından bir subayın öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusundan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Celile Tümeni (Lübnan sınırındaki İsrail ordu birliği) 300'üncü Tugay Komutan Yardımcısı Yarbay Alim Saad Abdullah, Lübnan topraklarından İsrail topraklarına sızan teröristlerle çıkan çatışmada öldü." ifadesine yer verildi.

Ordunun açıklamasında, çatışmada ölen Yarbay Abdullah'ın ülkenin kuzeyindeki Dürzi köyü "Yanuh-Jat"lı olduğu belirtilirken, Yedioth Ahronoth gazetesi ise Abdullah'ın 40 yaşında olduğunu bildirdi.

704 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere 704'e yükseldi.

GAZZE'YE SU AKIŞI KESİLDİ

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne giden su akışının kesildiğini söyledi.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre Bakan Katz, İsrail'den Gazze Şeridi'ne giden su borularındaki su akışının durdurulduğunu belirtti.

Katz, dün X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne sağladığı elektriğin kesilmesini öngören talimatı imzaladığını duyurmuştu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Hamas İsrail Hamas-İsrail savaşı Dünya haberleri