Halkın kalemi 110 yaşında

Kültür Sanat haberleri Yaşam Haberleri Gündem haberleri Türkiye
Halkın kalemi 110 yaşında

Türk edebiyatının devlerinden Orhan Kemal'in 110. yaşı Beyoğlu'nda bulunan Orhan Kemal müzesinde kutlanıyor. Toplum gerçekçi kalemiyle edebiyat tarihine damga vuran usta yazarın gecesine çok sayıda edebiyatçı ve Orhan Kemal okuyucusu da katılacak.

 

Türk edebiyatının roman devlerinden Orhan Kemal'in (1914-1970) 110. yaşı Cihangir'de bulunan Orhan Kemal Müzesi'nde kutlanıyor. 14 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek etkinliğe edebiyatçılar, dostları ve okurlarının katılımı beklenirken Tenor Aykut Yılmaz da gecede Orhan Kemal şarkıları seslendirecek.

TÜRKİYE GERÇEKLİĞİNİ ANLATTI

Toplum gerçekçi tarzıyla Türk edebiyatına damga vuran ve “aydınlanmanın ve umudun yazarı” olarak hatırlanan Orhan Kemal üretken yazın hayatı boyunca çok sayıda roman, öykü, oyun ve şiir kaleme aldı. 1960'lı yıllarda kalemiyle Türkiye genelinde ünlenen yazar Adana'nın çiftçileri ve işçileri ile İstanbul'daki gecekondu mahallelerindeki yaşamları Türk okuyucuna tanıtmasıyla hafızalara kazındı. Yazarın sinema sektörüne uyarlanan başyapıtları arasında 'Murtaza', 'Hanımın Çiftliği' ve '72. Koğuş' adlı eserleri de bulunmakta.

[email protected]

 

Kaynak: Web Özel