Hafta sonu planı olanlar dikkat! İstanbul dahil birçok ile 'sağanak yağış' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Hafta sonu planı olanlar dikkat! İstanbul dahil birçok ile 'sağanak yağış' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji'den gelen güncel bilgilere göre, İstanbul da dahil birçok il yeniden yağışlı havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji, özellikle 22 Mayıs Pazar gününe dikkat çekerek 'sağanak yağış' uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) paylaştığı 5 günlük hava tahmin raporuna göre İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle 22 Mayıs Pazar günü yağışların yurt genelinde etkili olması bekleniyor. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğusu ile güneybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Muğla, Ordu ve Erzincan çevreleri, Aydın, Denizli ve Burdur'un güneyi, Antalya'nın batı ilçeleri ile Samsun ve Tokat'ın doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimler Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km / saat) olarak esmesi beklenmektedir.

22 Mayıs Pazar hava durumu

Hava sıcaklığı: İç ve batı kesimlerde 5 ila 10 derece artacağı, doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: İç ve batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/ saat) olarak esmesi beklenmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 20

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 21

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 26

Adana: Parçalı bulutlu 30

Antalya: Parçalı bulutlu, batı ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Samsun: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri sağanak yağışlı 19

Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı 16

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 23

 

Kaynak: İHA

meteoroloji haberleri son dakika meteoroloji haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu İstanbul hava durumu hafta sonu hava durumu