Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (6 Mayıs Perşembe)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (6 Mayıs Perşembe)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Aile içi şiddet tırmanıyor: Önleyici karar sayısı arttı ama...

Pandemide kadına karşı şiddet olaylarında önemli artış yaşandı. Koruyucu yargı kararlarında da büyük yükseliş olsa da hukukçular, salgın koşulları sebebiyle erkeğin evden uzaklaştırılması kararlarının gecikebildiğini söylüyor. Evleri ayırmayan çiftlerde erkeği evden uzaklaştırmak da ayrı bir sorun.

Çin'in roketi her geçen an dünyaya yaklaşıyor! Türkiye gerçekten tehlikede mi??

Uzay istasyonu kurmak için çalışan Çin'in 29 Nisan'da törenle fırlattığı roket kontrolsüz biçimde Dünya'ya düşecek. Hafta sonu, atmosfere girecek olan roket, içinde Türkiye sınırlarının da yer aldığı çok geniş bir alana düşebilir. Peki gerçekten endişe etmeli miyiz? Roket nereye, nasıl düşecek?

Antalya'da son durum: Kemer'de otellerin %15'i açık, Covid turist karantina odasına

Tam kapanmadan muaf olan turistler Türkiye'nin gündeminde. Turizm Türkiye'ye döviz girişi için stratejik bir sektör. Peki güney otellerinde durum ne? Türkiye'de Covid kapan turist karantina odasına alınıyor, Antalya Kemer'deki otellerin yüzde 15'i açık. 

Çok tartışılan karar: Kira zamlarını durduruyorlar!

New York'ta belediye kurulunun aldığı karara göre kira zamları dondurulmak üzere. Ev sahipleri karara ateş püskürdü. Pandemi döneminde Türkiye'de de iş yerleri kiralarına ilişkin bir karar alınmıştı... 

Bir inadın öyküsü: Kesme işareti derneği kuran adam öldü

Gördüğü yazım yanlışlarına dayanamayan 97 yaşındaki İngiliz, John Richards hayata gözlerini yumdu. Emekli gazeteci sadece kesme işaretinin (apostrof) doğru kullanılması üzerine kurduğu dernekle dünya basınında gündem olmuştu. 

bakmadan geçmeyin