Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Temmuz Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Temmuz Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Büyük kentler nasıl elektrik tasarrufu yapabilir? 'Asayiş ve trafik...'

Enerji fiyatlarındaki artış dünya genelinde elektrik tasarruflarını gündeme taşıyor. Bu da Türkiye'de özellikle büyük şehirlerdeki ışık kirliliği meselesini akıllara getiriyor. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde sokak aydınlatmalarını ve reklamlardaki ışıkları düzenlemek gerekir mi?

Ayrı eve çıkamayan gençler... 'Özel bir alanım yok!'

Türkiye'de gençlerin çoğu ekonomik bağımsızlıklarını kazandıktan sonra ayrı eve taşınmak istiyor. Ancak son dönemde artan emlak fiyatları önündeki en büyük engel. Peki yıllarca ailesiyle yaşayan ve kiralık ev arayan gençler ne diyor? Neden ayrı eve çıkmak istiyorlar?

5 SORU 5 CEVAP | Avrupa'da enerji oyunları...

Rusya 'teknik' sebeplerle Almanya'ya doğalgaz akışını yüzde 20'ye düşürdü. Avrupa önümüzdeki kış için büyük hazırlık içerisinde. Birlik kendi içinde tasarruf konusunda tam anlaşma sağlamış değil.

Flamingolar neden yine ölüyor?

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Tuz Gölü'nde yaşanan flamingo ölümleri Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Bu yıl yine kuraklıkla karşı karşıya kalan Tuz Gölü'nde flamingolar için tehlike çanları çalıyor. Peki bu canlıların korunması için neyi eksik yapıyoruz? Doğal yaşam alanları nasıl yok oluyor?

Kedi alerjisinin olmadığı bir dünya mümkün mü?

Türkiye'de kedilerin diğer hayvanlardan farklı bir yeri olduğunu söylemek mümkün. Gerek evlerimizde, gerek sokaklarımızda kediler el üstünde tutuluyor. Fakat kedileri çok sevmekle birlikte sürekli karşımıza çıkan bir sorun var: Kedi alerjisi... Peki kedi alerjisinin olmadığı bir dünya mümkün mü?

Kaynak: Web Özel