Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Eylül Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Eylül Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

3 soruda 3 ada | BÖLÜM 1: Midilli

Yunanistan'ın Türkiye'nin burnunun dibindeki adalara askeri yığınak yapması tepki çekiyor. Her adanın ayrı bir stratejik önemi var. '3 soruda 3 ada' yazı dizisinde bugün Midilli Adası'na yapılan askeri yığınağın boyutuna ve Türkiye için önemine değiniyoruz.

Onlar çamaşırlarını evde yıkamıyor... 'Bu işi yapan herkes geçimini sağlıyor...'

Şehrin sakinleri çok farkında olmasa da İstanbul, yıllardır çamaşırhanelere ev sahipliği yapıyor. Turistlerin, yabancı çalışanların ve öğrencilerin artmasıyla bir ihtiyaç haline gelen çamaşırhanelerin sayısı her geçen gün artıyor.

İnsan bedeninin sınırlarında... Hangi dereceyi aşmak 'şimdilik' imkansız?

Eliud Kipchoge'nin Berlin Maratonu'nda kırdığı dünya rekoru akıllara, "aşılması neredeyse imkansız" dereceleri de getirdi. Olağanüstü sporcular bazı "imkansız" olarak ifade edilen dereceleri gerçeğe dönüştürürken, bazı sınırlar ise hala aşılmayı bekliyor.

300 bin asker Ukrayna'da neyi değiştirir?

Rusya'nın kısmi seferberlik ilanı ile birlikte 300 bin kişiyi daha silah altına alması bekleniyor. Peki bu 300 bin kişi cephede neyi değiştirir? Yeni askerlerin eğitim süreçleri nasıl işleyecek?

 

Kaynak: Web Özel