Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Şubat 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Şubat 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

5 soru 5 cevap: Rusya-Ukrayna Savaşı'nda bir yılın ardından...

Takvimler 24 Şubat 2022'yi gösterirken dünya çapında ilişkileri alt üst edecek Rusya-Ukrayna Savaşı patlak veriyordu. Savaş binlerce insanın yaşamını yitirmesine, milyonların ise evinden olmasına neden oldu. Peki savaş nereye gidiyor? Cephede son durum ne?

İnşaatlarda ne tür kum kullanmak daha doğru? 'Betonda deniz kumu...'

Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından, yıkılan binalarda yapılan denetlemelerde binaların bir kısmında tuzlu deniz kumu kullanıldığı tespit edildi. Uzmanlar kumdaki tuzun paslanmaya yol açtığını belirtiyor. Peki bina yapımında ne tür kum kullanılmalı? Kumun kalitesi betonu nasıl etkiliyor?

Seçim nasıl yapılacak? İşte konuşulanlar...

Tüm Türkiye el ele asrın felaketinin yaralarının sarılması için çalışıyor. Bu çabalar sürerken söz konusu süreçte seçim tarihi de gündemdeki başlıklardan bir tanesi. Peki seçim nasıl yapılacak? Depremzedeler nasıl ve nerede oy kullanacak? İşte tüm konuşulanlar...