Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (2 Temmuz Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (2 Temmuz Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Bu kulede evlendiler, çocukları bu kulede doğdu... 'Sen bir cızırtı duyarsın ama ben o ağacın ağladığını duyarım'

Türkiye her yaz olduğu gibi yine orman yangınlarını konuşurken İstanbul Şile'deki bir yangın gözetleme kulesinde çalışan Cingöz Ailesi bütün hayatlarını yeşilin bekçisi olarak geçiriyor. Şaban ve Perihan Cingöz çifti düğünlerini bile yangın kulesinde yapmış.

Madımak katliamının 28. yılı: 2 Temmuz 1993'te neler oldu?

Sivas Katliamı'nın üzerinden 28 yıl geçti. Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katılmak için Sivas'a giden aydın ve sanatçıları protesto etmek için birleşen bin 500 kişilik kalabalık, daha sonra 15 bin kişiyi buldu. O gün neler yaşandı?

Mehmet Aydın'ın etrafındakilere ne oldu?

Tosuncuk Türkiye'ye teslim oldu. 48 sanıklı Çiftlikbank davasından hiç tutuklu kalmazken Mehmet Aydın'ı bekleyen hapis cezasının oldukça büyük olması bekleniyor. Bu süreçte Aydın yargılanamadı ama eşi, yazılımcısı ve yardımcıları demir parmaklıkların arkasına girdi...

29 yıllık rekoru tarihe gömdü: 'Biliyordum... Bir rekor daha kırmam gerekebilir!'

Norveçli atlet Karsten Warholm, 400 metre engellide 29 yıllık dünya rekorunu tarihe gömdü. 25 yaşındaki atlet 46.78 ile rekoru kırarken yarışın ardından "Olimpiyatta kazanabilmem için bir dünya rekoru daha kırmam gerekebilir" dedi. Peki dünyanın en iyisi neden endişe duyuyor?

6 soru 6 cevap | Faizsiz konut sistemi nedir?

Kamuoyunda faizsiz ev satın alma sistemi olarak bilinen tasarruf finansman şirketlerinin 29 tanesi kapatıldı. Faizsiz konut sistemi ne? Şirketlere ödeme yapmış olan vatandaşın durumu ne olacak?

Kaynak: Haber Global TV

bakmadan geçmeyin Haber Global