Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (2 Ağustos Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (2 Ağustos Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Ormanlarımız davalık oldu!

Orman yangınlarının çıkış sebebi derinlemesine soruşturulurken hali hazırda orman yangınları ile ilgili olarak devam eden 2126 dava olduğu ortaya çıktı!

2 dakikada | 20 milyon vatandaş neden aşı olmuyor?

20 milyonu aşkın vatandaş ilk doz koronavirüs aşısını olmadı. Aşı olmama sebepleri arsında yan etkilerden korkma, aşı karşıtlığı ve aşının küresel bir komplo olduğunu düşünme gibi sebepler var.

Ölümünden 15 yıl sonra... Pinochet rejiminin mağdurları umutlandı!1973-1990 arasında Şili'yi diktatörlük ile yöneten General Augusto Pinochet hakkında İspanya Ulusal Mahkemesi tarafından bir dava açıldı. Madrid'de yürütülen soruşturmada Banco de Chile'nin Pinochet ve yakınlarının para aklamasına yardım ettiği öne sürüldü. Bu binlerce mağdur için "umut" demek!

İklim krizinin yangınlar üzerindeki etkisi ne ve bundan sonra ne yapılabilir?Aşırı sıcak hava dalgaları, seller, orman yangınları gibi doğal afetler her geçen gün şiddetlenerek artıyor. Bu felaketlerin yaklaştığından ne kadar haberdardık? Felaketlerin yaşanmaması için ne yaptık?

Dünyanın en hızlı adamı Marcell Jacobs kim? İtalyan bir anne, ABD'li bir baba...Olimpiyat oyunlarının merakla beklenen yarışı erkekler 100 metre finalinde sürpriz bir sonuç ortaya çıktı. Bahis şirketlerinin yüzde 3 şans tanıdığı İtalyan Marcell Jacobs, 9.80'le altın madalyanın sahibi oldu. Peki kim bu Marcell Jacobs? İşte dünyanın en hızlı adamının hikayesi!

Yardım kuruluşunun gönüllüleri, danışanlarla ilişkiye girdi: 'Şoke olduk!'

Birleşik Krallık'ta yer alan ve psikolojik sorunlar yaşayan bireylere telefon yoluyla yardım sunan Samaritans adlı kuruluşunun gönüllülerinden bazılarının danışan kadınlarla ilişkiye girdiği ortaya çıktı. Kadınların hassas psikolojik durumunun istismar edildiği olay "skandal" olarak değerlendirildi.

Kaynak: Haber Global TV

b