Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Nisan 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Nisan 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Kan stokunun alarm verdiği şu günlerde... | İğne korkusu için ne yapılabilir?

İğne korkusu yetişkinlikte de devam edebilen bir kaygı. Hekimler bu kaygının ardında çocukluktan kalma korkuların ve bazı insani içgüdülerin yattığını dile getiriyor. Kızılay'ın kan stokunun alarm verdiği şu günlerde de iğne korkusuyla mücadele edebilmek ayrı bir önem taşıyor.

Nostalji mi olmak üzere? Nerede o eski bayram alışverişleri...

Bayram arifesinde bayramlık elbise almak için tercih edilen Eminönü gibi merkezler, cazibelerini büyük ölçüde AVM'lere kaptırdı. Giyim dükkanı işleten esnaf, bayram arifelerinin normal günlerden farkının kalmadığını belirtiyor. Tatlıcılar ise satışların iyi kötü devam ettiğini söylüyor. 

9 ayda 2 başbakana saldırı | Japonya'da neler oluyor?

Japonya ticari kalkınmasıyla ve teknolojik gelişmeleriyle gündeme gelen bir ülke. Ancak son 9 ayda ülkede biri eski 2 başbakana saldırı düzenlendi. Toplumdaki sükunetiyle bilinen Japonya'da politikacılara saldırıların artmasının ardında neler yatıyor?