Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Ağustos Perşembe)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Ağustos Perşembe)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Seller denizleri nasıl kirletir? Çöpler, atık sular ve plastikler...

Türkiye onlarca canın yitip gittiği sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Seller önüne geleni katarak yoluna devam ediyor ve denizle buluştuğunda büyük bir kirliliği de denizlere aktarıyor. Plastik atıklar denizleri nasıl etkiliyor? Sera gazı salınımına etkileri ne düzeyde?

Afganistan'dan çıkışta ilk durak: Pakistan... Göç krizinde kritik rolü ve Taliban'la bağı ne?Pakistan, Afganistan'ın yaşaması muhtemel büyük göç krizinde oldukça kritik bir rol oynuyor. Taliban'ın doğuşuna da destek veren Pakistan hem kendinin hem de bölgenin selameti için nasıl adımlar atmalı? Afganistan'ı bekleyen süreç nasıl ilerleyecek?

Amerikan askerleri anlatıyor: Benim arkadaşım neden öldü?Amerika Birleşik Devletleri arkasında büyük bir enkaz bırakarak Afganistan'ı da terk etti. Bu anları canlı canlı televizyondan izleyen ABD'li emekli askerler ise öfke, utanç ve rahatlama gibi karışık duygular içindeler.

Türk vatandaşları için seyahat kısıtlamaları ne durumda? Kim Sinovac'ı kabul ediyor?Adım adım normalleşmeye gidilirken aşılarını olan vatandaşlar yurtdışı seyahatlerinin de hayalini kurmakta. Aşı sertifikaları bunu mümkün kılıyor ancak bazı ülkelerin tanıdığı aşılar arasında Sinovac yok. Buna istinaden Sağlık Bakanlığı yeni bir çözüm getirdi. Peki kısıtlamalarda son durum ne?

Bu Koreli bir Premier Lig takımını taşıyabilecek mi?'Semtin çocuğu' Harry Kane'in takımdan gidiyor olması dünyanın en değerli takımlarından birinin gol yükünü Heung-min Son'un omuzlarına bıraktı. Defans oyuncularının yüzünü bile görmek istemediği bu Koreli ya sazı eline alacak ya da herkes onu sadece 'iyi oyuncuydu' diye hatırlayacak.

Kaynak: Haber Global TV

Taliban Mikroplastik