Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (16 Mayıs 2023)

Gündem haberleri
Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (16 Mayıs 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Başkonsolosluk baskınından bıçaklı saldırıya... 'Yenilik' yapamadı en düşük oyu aldı

2023 milletvekilli seçimlerinde yüzde 0.02'lik oy oranı ile en az oyu Yenilik Partisi aldı. Partinin kurucusu Musul eski Başkonsolosu ve milletvekili Öztürk Yılmaz, Musul'daki başkonsolosluk baskını ve makamında bıçaklı saldırıya uğramasıyla daha önce birçok kez gündeme gelen bir isim.

 Ne düştü, ne de yükseldi... | İYİ Parti'nin oylarını ne etkiledi?

İYİ Parti, Millet İttifakı'nın en güçlü ikinci partisi olarak seçimlere girdi. 2018'de yüzde 9.96 olan oy oranı 14 Mayıs'ta yüzde 9.84 olarak kayda geçti. Vekil sayısını arttırarak Meclis'e 44 milletvekili gönderen İYİ Parti'nin oylarının artmamasına yaşanan 3 gelişme neden oldu.

 CHP'den sonra en eski parti | Millet Partisi yine umduğunu bulamadı

Türkiye'nin CHP'den sonra en eski ikinci partisi konumundaki Millet Partisi, seçimlerde yine umduğunu bulamadı. 73 yıldır kesintiler ve farklı isimlerle olsa da seçimlere katılan Millet Partisi, yıllardır yüzde 1 oy oranına çıkamazken, mücadeleden de vazgeçmiyor.

Kaynak: Web Özel

deprem Web Özel seçim