Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (13 Mayıs Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (13 Mayıs Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Rusya'nın hedefinde Ukrayna olması Türkiye'nin Suriye politikasını nasıl şekillendirir?

Türkiye 1 milyon sığınmacıyı Suriye'ye göndermek için hazırlık yapıyor. Belirlenen 13 bölge için planlar hazır. Rusya'da bölgede etkin bir ülke. Peki Rusya'nın halihazırda gücünü Ukrayna'ya yöneltmesinin Türkiye'nin Suriye politikasına etkisi nasıl olacak?

Finlandiya ve İsveç resmen NATO başvurusu yaptıktan sonraki süreçte ne olacak? Tek tek bakacaklar...

NATO sözleşmesi gereği bir ülke birliğe üye olmak istediği zaman üyelerin hepsinin bunu onaylaması gerekiyor. Kimi ülkelerde parlamentoda çoğunluk tek partide değil. Son üye Kuzey Makedonya için 13 aylık bir onay süresi geçmişti.

Olayların taşı: Kaşıkçı Elması

Her dönem hakkında rivayetler ortaya atılan Kaşıkçı Elması'nın gerçek olduğuna ilişkin son açıklama Milli Saraylar tarafından bir kez daha yapıldı. Taş bugüne kadar 1968 ve 2006 yıllarında incelenirken orijinal olduğu belgelenmişti. Peki elmasın yolu İstanbul'a nasıl düştü? Kim 'sahte' dedi?

Hayatımıza Netflix'le giren o alışkanlık bitiyor mu? Sebepleri neler?..

Bir oturuşta bir sezonun bütün bölümlerini izlemek yaklaşık 10 yıl önce Netflix'le hayatımıza giren ve yaşamımızda ciddi bir yer tutan alışkanlığımız... Ancak yavaş yavaş bu alışkanlıktan uzaklaşıyor olduğumuza dair görüşler de giderek güçleniyor. Peki ne olacak? Eski sisteme mi dönüyoruz?

Kaynak: Haber Global TV