Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (11 Kasım 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (11 Kasım 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Türkiye'de hava kirliliği ne durumda?

Hava kirliliği bütün dünyada büyük bir sağlık sorunu. Özellikle kış aylarında soluduğumuz havanın kalitesi düşüyor. Iğdır Türkiye’de hava kalitesinin en düşük olduğu şehir. Yeşil alanların azalması kirliliği olumsuz etkiliyor.

Ölümler ile gündeme geliyor... Mantar ile aramız nasıl?

Son zamanlarda mantardan zehirlenip hayatını kaybeden insanların sayısı dikkat çekiyor. Türk mutfağı dendiğinde akla ilgi gelen ürünlerden olmayan mantarı neden bu kadar az tüketiyoruz? Zehir tehlikesinden mi damak tadımıza uymadığı için mi?

İsveç Kralı neden 5 yıl Osmanlı'da kaldı?

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Türkiye ziyareti, İsveç ile 435 yıllık ilişkilerde yeni bir adım oldu. İsveç ile ilk resmi temas 16. yüzyılda olurken Ruslardan kaçan İsveç Kralı'nın 1709'da Osmanlı'ya sığınması, iki ülke ilişkilerindeki en önemli olaylardan biri sayılıyor.

Doktor Mehmet Öz şimdi ne yapacak?

Amerika Birleşik Devletleri'nin en ünlü doktorlarından sayılan Mehmet Öz, girdiği senatörlük yarışını kaybetti. Televizyon programı reyting rekorları kıran bu doktor şimdi ne yapacak? Medyaya geri mi dönecek? Siyasette şansını tekrar mı deneyecek?

 

Kaynak: Web Özel