Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (10 Kasım 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (10 Kasım 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Atatürk ve İstanbul... | Davetler, doğru bir zaman

Mustafa Kemal Atatürk hayata gözlerini çok sevdiği İstanbul'da yumdu. Öğrencilik yıllarını bu şehirde geçiren Gazi, 16 Mayıs 1919'da ayrıldığı bu kente 1 Temmuz 1927 tarihinde geri dönecekti. Cumhuriyetin ilanından sonra bir süre İstanbul'da gelmek için doğru zamanı bekledi.

Çalışanlar neden istifa ediyor? Şirket mi, yoksa yönetici mi etkili?

Son zamanlarda iş dünyasında yer değiştirmelerin hızına yetişilemez oldu. Çalışanlar daha iyi bir alternatif bulduklarında maddi sebepler veya başka gerekçelerle yeni yerlerine göçüyor. Peki istifadaki asıl sebep şirketin yapısı mı, yoksa yöneticilerin tavrı mı?

Oyundan atıldı, yarı finale çıktı! Dünya Kupası'nın kırmızı anları...

Dünya kupaları genellikle golleri ile hatırlansa da gergin maçlarda çıkan kırmızı kartlar da kupaların önemli bir parçası. Zidane'ın 2006 finalinde oyundan atılması, Suarez'in kaleye giden topu el ile kesmesi gibi kırmızı kart ile sonuçlanan pozisyonlar tarihe geçen olaylar arasında.

Rusya, Herson'un diğer yakasına çekiliyor! Yenilgi mi tuzak mı?

Rus güçleri, savaşın başında ele geçirdikleri kritik şehir Herson'daki savunma hattını, Dnipro Nehri'nin doğu yakasına çekeceklerini açıkladı. Ukrayna ise bir kesimin yenilgi olarak yorumladığı ve Rusya devlet televizyonundan yayınlanan geri çekilme açıklamasının bir tuzak olabileceğini düşünüyor.

 

Kaynak: Web Özel